2007'den Bugüne 92,353 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,982 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bütün Duygularımız Normaldir Çünkü;
YAZI #7730 © Yazan Psk.Selin ERGÜDEN | Yayın Ekim 2023
Duygusal tepkiler, genellikle kişinin içsel deneyimlerine, yaşadığı duruma bağlı olarak ortaya çıkar. Örneğin mutluluk, neşe, hüzün, öfke, korku gibi duygular insanın yaşadığın doğal bir parça ve çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir.
Ortaya çıkması, kişinin psikolojik ve sağlıklı sağlığına dair bir gösterge olabilir.

Ancak, duygusal tepkilerin yoğunluğu, performansı veya süresi bazen kişinin iyi olmayan bir durumda olması veya bir duygusal sorunla karşı karşıya kalma ihtimali vardır. Örneğin, sürekli olarak derin bir üzüntü içinde olmak veya aşırı öfke patlamaları yaşamak, psikolojik bir rahatsızlık belirtileri olabilir.

Duygusal sağlık, bu duygusal deneyimlerin sağlıklı bir şekilde ifade edilmesi, sürdürülmesi ve kapsamıyla ilgilidir. Eğer kişi duygusal tepkilerinin kontrolünün bozulması, olumsuzlukların artması veya duygusal gerginliklerin yaşandığını düşünüyorsa, profesyonel yardım almak önemlidir. Psikologlar ve psikiyatristler gibi, bu türde destek sağlarlar.

Sonuç olarak, duygusal deneyimler kişiye göre ayarlanabilir ve genellikle normal olarak kabul edilirler. Ancak duygusal sağlık ve iyi oluşması, duygusal tepkilerin nasıl işlendiği ve yönetildiği ile ilgili bilgiler ve bazı profesyonel yardımlar mümkündür.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Selin ERGÜDEN Fotoğraf
Psk.Selin ERGÜDEN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Selin ERGÜDEN'in Yazıları
► Bütün İlişkileri Bozan 4 Atlı Psk.Berivan ŞENTÜRK
► Neden Duygularımız Var? Psk.Tamer Numan DUMAN
► Korona Virüs ve Duygularımız Psk.Seda KARACA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,982 uzman makalesi arasında 'Bütün Duygularımız Normaldir Çünkü;' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Doğum Öncesi Dönem Mart 2024
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:51
Top