2007'den Bugüne 92,330 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Okul Sistemi Çocuk Doğasına Aykırıdır!
YAZI #4053 © Yazan Psk.Havva AKDEMİR | Yayın Aralık 2017
Çocuk büyürken içinden gelen dürtülerle hareket eder. Çocuk oyun oynamak, atlamak, zıplamak ister. Okul ise kuralların varlığıyla bilinen bir yerdir. Orada dürtülerle hareket edemez. Sorunuz şöyle olacak tahminen; Peki ama ne yapacağız? Tam olarak ebeveyne düşen görev nedir?

Çocuğa;

*İsteklerini ertelemeyi öğretmek,

*Küçük sorumluluklar vermek,

*Hayatını kolaylaştırmamak!

Örnek üzerinden; misafirliktesiniz ve çocuğunuz çikolata diye ağlıyor. Yapmanız gereken şuan buna müsait olmadığınız ancak çıkışta alabileceğiniz bunun için sabretmesi gerektiğini söylemenizdir.

Küçük sorumluluklar; oyuncaklarının kendine ait olduğunu dağıttığında kendisinin toplaması gerektiğini, odasının düzeninin yine kendisine ait olduğu söyler ve sorumluluğu takip ederseniz olumlu bir sonuç alırsınız.

Bizim hayatımız zordu, çocuğum zorluk yaşamasın!! diyen bir ebeveynseniz üzgünüm en baştan kaybettiniz. Çocuk hayatını idame etmeyi öğrenmelidir. 6 yaşına gelmiş bir çocuğa hala anne yemek yediriyorsa, hala yanında yatırıyorsa, her şeyine müdahale ediyorsa, özgürlük alanı oluşturmuyorsa üzgünüm ama bu çocuk yetişkinlikte bağımlı bir kimlik sahibi olacaktır. Sürekli başkalarından yardım bekleyen, kendi başına karar veremeyen, üniversiteye gidip bir hafta dayanamayıp geri gelen bireyler yetiştireceksiniz. Hiçbir anne babanın amacı eminim ki bu şekilde değil ama bu sürecin sonucu hayatı kolaylaştırmaya çalışırken geleceği zorlandırmak!!
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Havva AKDEMİR Fotoğraf
Psk.Havva AKDEMİR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com ÜyesiTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Havva AKDEMİR'in Yazıları
► Okul ve Çocuk Psk.Özlem AKKEL
► Okul ve Çocuk Psk.Zehra BİNİCİ
► Okul ve Çocuk Psk.Dnş.Gülçin BALKI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Okul Sistemi Çocuk Doğasına Aykırıdır!' başlığıyla benzeşen toplam 60 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kardeş Kıskançlığı Kasım 2017
◊ Dikkat Mutluluk Geliyor!! Mayıs 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:42
Top