2007'den Bugüne 92,330 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sosyal Medyadan Atılan Taşlar
YAZI #4013 © Yazan Psk.Havva AKDEMİR | Yayın Kasım 2017
Merhabalar yepyeni bir pazartesi gününden..
Psikolojinin üstadı Sigmund Freud' un bir sözünden istinaden bir şeyler karaladım. Freud diyor ki; ''Uygarlık, ilk defa bir insanın öfkelenince taş atmak yerine laf atmasıyla başlamıştır.''
Buradaki uygarlık anladığım kadarıyla barbarca bir yaşama gelen uygarlık!! Söylemek istediğim şey asıl olarak şu; şimdilerde laf atmak yerine taş atılsa sanırım daha az can acıtılmış olur. Toplumsal ve ya bireysel olaylar sonucunda insanlar birbirlerine öyle laflar söylüyor ki o lafların altında taşın altında ezilmeyecek kadar eziliyor insanoğlu.. Eskiden ancak dedikodu yaparak bir başkasının arkasından konuşuluyordu aradaki kişi lafı götürürse bir şeyler olabilir, götürmez ise laf kapanır kalpler kırılmazdı. Günümüzde ise sosyal medya kullanımı insanların birbirlerine laf atma, trip atma gibi davranışlarına öncülük etmekte.. Sosyal medyanın dili olsa da ahhh bir konuşsa bu amaçla kullanıldığı için yeter artık bitsin bu furya insanlar arasında sapan görevi yapmaktan bıktım usandım derdi herhalde..!
Belki dünyadaki en saçma şey cansız bir aracı kullanarak söylemek istediğimiz her şeyi bir çırpıda hakaret dolu sözlerle karşı tarafa iletmek, sonra telefonun, bilgisayarın başında oturarak karşı taraftan bir hamle beklemek... Bu davranış soğuk savaş, karşısındakine psikolojik baskı, belki kışkırtma adını ne koyarsanız koyun..! Savaşçı hasta ruhların yaralama tekniği oldu artık bu davranış, belki de yakında makaleler yazılacak sosyal medya üzerinden laf atma hastalığı diye.. Ne desem gülsem mi ağlasam mı bilemedim.. Az biraz karşıt düşüncede olun hemen sapanın arasına taşı koyar kafanıza kafanıza atarlar. İletişim yoksunluğu bu!! iletişim yoksunluğu değil hatta beyin yoksulluğu aslında!! Beyin yerine ellerin işlediği bir dünyadan sizin beklentiniz ne olur bilemiyorum ama benim korkum büyük.. Umarım konuşarak meselelerini çözen bir insanoğlu yetişir de DUR! der bu saçmalığa.. Her gün okullarda, belediyelerde, hastanelerde, televizyonlarda kamu spotu olarak iletişimin öneminden bahsederken insanlar bu kadar geriye gitmeyi nasıl beceriyorlar bilemiyorum..
Sevgili okuyucularım, sizlerden ricam siz olun olunda uymayın öyle insanlara.. Atalarımız demiş ya bir deli kuyuya taş attı 40 akıllı çıkaramadı bu işte ona benziyor büyüdükçe büyüyor, modernleştikçe artıyor!! uzay çağına geçileceğinden bahsedilen bu günlerde bırakalım taş devrine dönmek ancak filmlerde olsun..
Haydi kaçtım ben Esenlikle kalınız..
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Havva AKDEMİR Fotoğraf
Psk.Havva AKDEMİR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com ÜyesiTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Havva AKDEMİR'in Yazıları
► Psikolojik Yükler: Sırtımdaki Taşlar( Farketmedikleriniz) Dr.Psk.Dnş.Zerrin BÖLÜKBAŞI MACİT
► Dış Dünyaya Atılan İlk Minik Adımlar Psk.Gülşah ÖZTÜRK ERTEN
► Pabucu Dama Atılan Babalar Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sosyal Medyadan Atılan Taşlar' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kardeş Kıskançlığı Kasım 2017
◊ Dikkat Mutluluk Geliyor!! Mayıs 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:20
Top