2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Alper Yüksek Kimdir? - Uzman Sosyal Pedagog, Öğrenci ve Veli Koçu
YAZI #2997 © Yazan Pdg.Uzm.Alper YÜKSEK | Yayın Haziran 2016
1981 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Kendisine sunulan eğitim sistemiyle barışamadı. Tembel öğrenci olarak yargılandı. Ve düşük notlarla dolu lise eğitiminden sonra üniversite okumama kararını aldırdı.

Tiyatro eğitimi aldığı ve oyunculuk yapmaya başladığı genç yaşlarında ne tembel ne de bir zeka sorunu olduğunu anladı. "Ben bu dünyada hangi boşluğu doldurmalıyım?" sorusuna "insana hizmet etmekle" cevabını verdiği gün üniversite kapısını tüm azmiyle zorladı. Fakat dilediğini ülkesinde elde edemedi. Tüm hazırlık çalışmalarının bir tek ÖSYM'nin yeni kanunuyla boşa gitmesini kendisine yediremedi.

2001 yılında kendini keşfetme yolculuğuna çıktı ve o yıl soluğu Almanya'da aldı.

Almanya Kassel Üniversitesi İnsan Bilimleri Fakültesinde 2003 yılında Sosyal Pedagoji alnında öğrenim görmeye başladı. İçinde bulunduğu bölümü tanıdıkça daha çok sevdi ve kendisini insana giden bu yola adadı. Kendi alanında yüksek lisansını "Gençlerin Medya Kriminelliği" konulu tez çalışmasıyla sunarak Almanya'daki akademik kariyerini böylece 2012 yılında tamamladı.

Alper Yüksek, Almanya'da gençlik merkezlerinden, okullara, gençlik hapishanelerine kadar kendi alanının bir çok mecrasında deneyim ve derin bilgi sahibi olma şansı elde etti. 2011 yılında çok sevdiği ve özlediği ülkesine, çekirdek ailesinin yanına geri döndü. Dershanelerde ve liselerde öğrenci koçu olarak çalıştı. 11 yıllık insanla ve insan için çalışma bilgi ve deneyimini ülkesinin insanlarına sunmak ve öğrenmelerine burada devam etmek adına İstanbul'da yaşıyor. Yeni kurduğu kendi çekirdek ailesiyle mutlu ve Taksim'de bir liseyle birlikte öğrenci koçu olarak çalışmaktadır.

İnsana hizmetin bitmeyen yolunda kendilerinden çok şey öğrendiği ve hayatlarına dokunmalarına izin veren tüm danışan, veli, öğrencilerine ve tabii ki onu her zaman destekleyen biricik eşine ve oğluna inançları için teşekkür ediyor.

Akademik eğitimi dahilinde

Bireysel Pedagoji
Kendine Yardım Yardımı (Koçluk)
Hayat Yönetme Danışmanlığı (Sosyal Mentörlük)
Çocuk ve Gençlik Psikolojisi
Çocuk ve Gençlik Eğitimi
Sosyal Terapi ve Sosyal Psikoloji
Sosyal Dezavantajlı Bireyle İletişim
Göçmen/Yabancı Entegrasyonu
Medya Pedagojisi (Kısa Film Pedagojisi)
Okul ve Aile Arası İletişim
Aktüel Eğitim Modelleri
Toplumsallaşma Engelleriyle Baş etme
Şiddetsiz İletişim
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri
Bireysel Motivasyon
Toplumsal Dönüşüm, Problemler ve Birey/ Mevcut Hayat Durumu
Özgeçmiş Analizi
Biografi
Sosyal Bilimsel Araştırma Metodojileri alanlarında dersler görmüştür. Ülkesine döndükten sonra ICF (International Coaching Fedaration) onaylı koçluk eğitim programına katılarak
Profesyonel Koçluğun Temelleri
İş Ortamında Koçluk
Koçlukta Ustalaşmaya Doğru eğitimlerine katılmıştır. Türkiye’de de eğitimsel kariyerini derinleştirme yolunda emin adımlar atmaya devam etmektedir.

MESLEKİ DENEYİMLER

2001-2002 KÜLTÜR DANIŞMANLIĞI
Almanya Trier şehrinde göçmenlere hizmet veren Multi Kulturelles Zentrum’da gönüllü danışmanlık.

2004-2005 ÇOCUKLAR İÇİN SOSYAL PEDAGOJİK EĞLENCE MERKEZİNDE PEDAGOGLUK
2004 – 2005 yılları arasında 7-14 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik okul sonrası sosyal eğtim amaçlı Kassel Şehri Komma e.V. bünyesinde sosyal pedagog olarak ilk deneyimlerini topladı.

2005-2006 ŞİDDETE KARŞI SPOR MENTÖRLÜĞÜ
14-27 yaş arası dezavantajlı, işsiz, bağımlı, şiddet eğilimli gençlere hizmet veren, sosyal koçluk okulu Internationaler Bund Kassel‘in bünyesinde, „Şiddete Karşı Boks“ mottolu bir pedagojik boks kulübünde spor mentörü ve sosyal koç olarak çalıştı.

2005-2010 GENÇLİK MERKEZLERİNDE SOSYAL PEDAGOJİK PROJE GÖREVİ / SOSYAL KOÇLUK
12-22 yaş arası genç ve genç yetişkinlerin okul sonrası gelişimleri adına devletin bünyesinde yerel hizmet veren bir çok gençlik merkezinde farklı ve renkli projelerde kreatif yetenekleriyle görev almıştır. (Proje içerikleri: Felsefik öğrenci toplatıları, sosyolojik bakışla toplumu tanıma, yemek yapma yarışmaları, doğu kültürü kökenli gençlerin yaşamında müziğin yeri konulu belgesel film çalışması, enstrüman dersleri, müzikle kendini ifade etkinlikleri, spor turnuvaları, eğlence odaklı etkinlikler v.b.)
2006-2009 STREET WORKER (Dezavantajlı Sokak Aralarında Abilik)
Sosyal dezavantajlı mahallelerin belli sokaklarında sokak içi abilik/mentörlük diye Türkçe’ye kazandırabileceğimiz street worker’lik alanlarında deneyimler toplamıştır.

2006-2009 OKUL DIŞI SOSYAL MENTÖRLÜK
Kassel Şehri Belediyesi Gençlik Dairesi bünyesinde çeşitli kültürlerden gelen, 12-20 yaş arası ancak çeşitli sebeplerle okul sonrası mentörlüğe ihtiyacı olan toplam 30 gence bireysel öğrenci koçluğıu hizmeti sunmuştur.

2007-2009 SOSYAL KOÇLUK
Bu alanda çeşitli sahalarında pratik deneyimler edinmiştir. (spor mentörü, kültür danışmanı, pedagojik aile danışmanı, pedagojik proje korrdinatölüğü gibi).

2005-2008 MEDYA MENTÖRLÜĞÜ
Kassel Üniversitesi Medya Atölyesi’nde sinema teknik eğitimi almıştır. 3 kısa film çekmiş ve bir çok farklı film projesinde danışman, koç, koordinatör ve oyuncu olarak çalışmıştır.

2009-2010 GENÇLİK MERKEZİNDE MÜDÜRLÜK
Kassel Çocuk ve Gençlik Dairesi'ne bağlı bir gençlik merkezi olan Philippinnenhof Gençlik Merkez'inde vekil müdürlük

2009-2010 OKUL İÇİ AİLE DANIŞMANLIĞI VE SOSYAL PEDAGOG
Georg Büchner Özel Eğitim Okulu‘nda aile danışmanı olarak hizmet sunmuştur.

2010-2011 KARİYER ve MESLEK EĞİTİMİ KOÇU
Grone Eğitim Merkezi’nde 22-33 yaş arası genç işsizler için kariyer koçu ve meslek eğitimi koçu olarak çalışmıştır.

2011-2012 YAŞAM MENTÖRLÜĞÜ
Bonn Şehri Gençlik Dairesi'nin sunduğu kültürel pedagoji konsepti çerçevesinde, İzmir'e (Urla) gönderilen 14 yaşında şiddete eğitimli bir gencin yeniden sosyalleşme süreci boyunca kendisine tam gün mentörlük/abilik (big brother) hizmeti vermiştir.

2013 yılından bu yana da Pera Güzel Sanatlar Lisesiyle birlikte öğrenci ve veli koçu olarak çalışmaktadır.

Evli ve taze bir baba olarak, çocuğunun ve eşinin mentörlüğünde insana yolculuğunu tüm coşkusuyla devam ettirmektedir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Alper YÜKSEK Fotoğraf
Pdg.Uzm.Alper YÜKSEK
İstanbul
Uzman Sosyal Pedagog - Sosyal Hizmet Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Pdg.Uzm.Alper YÜKSEK'in Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Alper Yüksek Kimdir? - Uzman Sosyal Pedagog, Öğrenci ve Veli Koçu' başlığıyla benzeşen toplam 41 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Muhabbete Çağrı Haziran 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:20
Top