2007'den Bugüne 92,356 Tavsiye, 28,228 Uzman ve 19,984 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğum Okula Başlamaya Uygun mu? Nasıl Anlarım?
YAZI #7681 © Yazan Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ | Yayın Ağustos 2023
Çocuğunuzun okula başlamaya hazır olup olmadığını anlamak için bazı belirtilere dikkat edebilirsiniz. Ancak her çocuk farklıdır ve hazır olma durumları farklılık gösterebilir. İşte çocuğunuzun okula başlamaya hazır olup olmadığını değerlendirmek için göz önünde bulundurabileceğiniz bazı ipuçları:

1. Sosyal ve Duygusal Yetenekler: Çocuğunuz diğer çocuklarla etkileşime girebiliyor mu? Başkalarıyla oynamak, paylaşmak ve iletişim kurmak gibi temel sosyal becerilere sahip mi? Duygusal olarak kendini ifade edebiliyor mu?

2. Bağımsızlık ve Öz Bakım Becerileri: Tuvaletini bağımsızca kullanabiliyor mu? Elini yıkama, giyinme ve ayakkabı bağlama gibi temel öz bakım becerilerine sahip mi?

3. Dikkat ve Odaklanma Yeteneği: Çocuğunuz etkinliklere odaklanabiliyor mu? Basit talimatları anlayıp takip edebiliyor mu?

4. Merak ve Keşfetme İsteği: Yeni şeyler öğrenmeye ve keşfetmeye karşı ilgili mi? Çevresini keşfetme, sorular sorma ve öğrenme isteği gösteriyor mu?

5. Dil ve İletişim Becerileri: Dil becerileri yaşına uygun mu? Anlattıklarını anlaşılır bir şekilde ifade edebiliyor mu? Başkalarının anlattıklarını anlayıp cevap verebiliyor mu?

6. Fiziksel Hazırlık: Okulda fiziksel aktivitelere katılabilecek kadar güçlü ve dayanıklı mı? Uzun süre oturmak, oyun oynamak gibi fiziksel aktivitelerde zorluk çekiyor mu?

7. Uyum Yeteneği: Yeni bir rutine ve çevreye uyum sağlama konusunda nasıl bir tutum sergiliyor? Yeni durumlarla başa çıkma yeteneği gelişmiş mi?

8. Öğrenmeye İlgi: Öğrenmeye ve yeni bilgileri öğrenmeye karşı ilgi gösteriyor mu? Kitaplara, hikayelere veya öğrenmeye yönelik etkinliklere ilgi duyuyor mu?

9. Duygusal Dayanıklılık: Zorluklarla başa çıkma yeteneği ve hayal kırıklıklarına karşı tepkisi nasıl? Frustrasyonla başa çıkma ve problem çözme becerileri gelişmiş mi?

10. Aile Desteği: Aile olarak çocuğunuzun okula başlamasını desteklemeye hazır mısınız? Çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir okul ortamı bulunduğundan emin misiniz?

Bu faktörleri değerlendirerek çocuğunuzun okula başlamaya hazır olup olmadığını daha iyi anlayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki her çocuğun gelişimi farklıdır, bu nedenle çocuğunuzun bireysel özelliklerini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak karar vermek önemlidir. Eğer endişeleriniz varsa, bir çocuk gelişim uzmanından veya okul öncesi eğitim uzmanından destek alabilirsiniz.

Ayrıntılı Bilgi ve Randevu İçin İletişim: 0(505) 693 26 93

Makili Psikoloji Danışmanlık Merkezi
Merkez Ankara Ofisi - Yenimahalle/ Ankara
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa MAKİLİ Fotoğraf
Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Mustafa MAKİLİ'nin Yazıları
► Çocuğum Okula Başlamaya Hazır mı? Psk.Dnş.Göksenin TETİK
► Çocuğum Okula Başlamaya Gerçekten Hazır mı? Psk.Dnş.E.Aygül ÇELİK İNCİ
► Eşimin Bana Değer Verdiğini Nasıl Anlarım Psk.Dnş.Mustafa Kemal ÇELİK
► Çocuğum Okula Hazır mı? Psk.Elif ATABAY
► Çocuğum Okula Alışacak mı ? Psk.Hülya SOĞUCAK DENİZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,984 uzman makalesi arasında 'Çocuğum Okula Başlamaya Uygun mu? Nasıl Anlarım?' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Otizm Nedir? Kasım 2023
◊ Uyku Bozukluğu Nedir? Kasım 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:21
Top