2007'den Bugüne 92,374 Tavsiye, 28,228 Uzman ve 19,986 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Anne Sütü Sağımı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?
YAZI #6839 © Yazan Eda GÜRSOY | Yayın Ocak 2021
Herkese merhaba
✨Sağım yaparken nelere dikkat etmeliyiz ve niçin sağım yapmalıyız?
✨Sütün miktarını ölçmek için sağım maalesef yapmamalıyız çünkü meme, yapısı gereği sağım yaptıkça süt üretir (ne kadar sipariş okadar anne sütü demek 👌🏻)
✨Bu nedenle de sütün tam olarak miktarını bilemeyiz🙅🏻♀
✨Yani sağılan süt aslında tam üretilen miktarı gösteremez ❗❗❗
✨Anne işe başlayacak ise bu nedenle süt sağımı yapmayı düşünebilir. ✨ Veya bebeğiniz memenizi tam anlamıyla boşaltamamıștır ; memeyi rahatlatmak ve süt yapimini arttirmak amaçlı süt sağımı düşünülür.
✨Yenidoğan bebeğiniz memeden emmeyi öğrenene kadar sağım yaparak ona içilebilirsiniz. (alternatif beslenme yöntemleri ile❗)
✨Bir diğer önemlisi ise süt yapımını arttırmak amaçlı süt sağılmalıdır.
✨Sağım öncesi süt akışını kolaylaştırmak amaçlı memeye ılık kompres - meme masaji yapabilirsiniz.
✨Bebeğiniz yanınızda ise bebeğinize bakarak bu işlemi yapmak oldukça keyifli olacaktır ve süt akışını olumlu yönde fark edeceksiniz.
✨Bebeğiniz yanınızda değilse de varsa bir kiyafeti koklayabilirsiniz veya fotoğrafına bakılabilir hatta imkan var ise görüntülü bağlanarak bebeğinizi izleyip sağım işlemini keyifli hale getirebilirsiniz .
✨Sağım işlemini ilk günler elle yapmakta fayda var çünkü kolostrum yoğun yapıya sahiptir ve elle sağmak gereklidir.
✨Sütünüzün sonraki günleri kıvamı değişecektir, daha sulu bir hal alacaktır. İster elle istersenizde pompa ile sağım yapabilirsiniz (tercih sizin)
✨Tabi ki de zamandan tasarruf için süt sağma pompaları hayat kurtarıcı ✨Pompanın huni kısmının size uygun olmasıda önemli.
✨Piyasada çok çeşit marka mevcut hatta kiralanan pompalar da var ve rahatlıkla kullanılabilir
✨Ve her zaman doğum anında da olduğu gibi yer çekiminin etkisinden süt sağarkende faydalanabilirsiniz.
Hafif öne eğim yaparak sağım deneyebilirsiniz .


Sevgiler
Ebe Eda Gürsoy
🧡🧡🧡
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eda GÜRSOY
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Ebe
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Eda GÜRSOY'un Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,986 uzman makalesi arasında 'Anne Sütü Sağımı Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?' başlığıyla benzeşen toplam 95 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Meme Reddi Ocak 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:21
Top