2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sadece Yap !
YAZI #4753 © Yazan Ayberk AYGÜN | Yayın Nisan 2018
İnsanlar bilinçlerine çok fazla güvenir oldular artık... peki bilincimizi bilinçli yanımız, bilinçaltımız ve hatta bilinç dışımız diye bir bütün olarak ele aldığımızda bilinçli yanımız dediğimiz anlım düşüncelerle erişebildiğimiz yanımızın sadece buz dağının görünen yüzü olduğunu söylesem... altında ( bilinçaltı) ve çevresinde ( bilinçdışı) onun yüzlerce kat daha büyüğü bir alan olduğunu hepimiz düşünürüz herhalde.
Peki insanlar en çok ne zaman vazgeçerler ? Sorguladıklarında... kısaca yapmak istedikleri şeylerle alakalı eyleme geçmeden önce o yapacakları şeyin süreçleriyle alakalı sorgulamaya başladıkları an daha bilinç boyutunda pek çom engelle karşılaşırlar... ancak bunlar sadece olabilecek ihtimallerden birisidir. Öngörülerimizle ulaştığımız “ ya neyse ben bunu sonra yaparım.” Yada “ bu iş olmaz.” Gibi sonuçlar bizi istediğimiz şeylerle alakalı harekete geçmekten alıkoyarlar çoğu zaman. Örnekle açıklamak gerekirse;

“hepimiz sağlıklı bir yaşam için spor yapmanın gerekliliğinde hemfikirizdir. Fakat düzenli olarak hele ki sürekli spor yapan insanlar bulmak çok zor. İşte bunun sebebi sadece kendimizi o kadar disipline edemeyeceğimiz düşüncesidir çoğu zaman. Sebep ne olursa olsun. “ Evet haklısınız hepimizin kendimize göre sebepleri var bununla birlikte Nelson Mandela ne hapisanedeyken ne de görüldüğü yerde tutuklanma riski varken sabah koşusunu ihmal etmemiştir.
İşte burada bahsettiğim şey istediğimiz şeyi sadece yapmak... karşımıza çıkabilecek sorunlarla sürecin içinde sürecin getirdiklerine göre hareket etmektir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayberk AYGÜN Fotoğraf
Ayberk AYGÜN
Zonguldak
Sosyolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Ayberk AYGÜN'ün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Sadece Yap !' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:01
Top