2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Anne Sağlığı
YAZI #4729 © Yazan Uzm.Psk.Sefa ÖZNE | Yayın Nisan 2018
Doğumdan sonra çocukların en güçlü bağ kurduğu figür annedir. Farklı terapi yaklaşımları olsa da kişilik oluşumunun en kritik dönemi 0 - 6 yaş arası olarak kabul edilir. Bu yaş aralığında çocuk ve anne arasındaki bağ çocuğun tüm hayatı boyunca kişilik örüntüsüne etki eder. Bu bağlamda çocuk ve anne arasında sağlıklı bir ilişkinin kurulması önemlidir.

Sağlıklı bir ilişkinin kurulabilmesi için en önemli kriterlerden biri de annenin ne kadar sağlıklı bir yapıya sahip olduğudur. Annenin fizyolojik ve psikolojik sağlamlığı çocuğuyla kurduğu ilişkiye etki eder ve aynı gün içerisinde yüzlerce öğrenme gerçekleştiren çocuk özellikle anneyi takip eder. Çocuğuyla kurduğu ilişkide içsel çatışmaları yoğun anneden olumsuz anlamda ilk etkilenen çocuk olur.

Annelerin ruhsal sağlığını olumsuz anlamda etkileyen tüm müdahaleler gelecekte sağlıklı olmayan yaşamlar yaratabilir.


Sefa ÖZNE
Uzm. Klinik Psikolog
     5 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Uzm.Psk.Sefa ÖZNE
Uzman Psikolog
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Sefa ÖZNE'nin Yazıları
► Mükemmel Anne Olmak Yerine Doğal Anne Olun! Psk.Zehra AKPINAR YENİDÜNYA
► “anne, Anne Bak!” Yerine Sosyal Medya! Psk.İdil Cemre ÖZTEP
► İyi Anne, Kötü Anne, Ölü Anne Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Mültecilerin Ruh Sağlığı Psk.Dnş.Burcu SUVARİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Anne Sağlığı' başlığıyla benzeşen toplam 62 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Döngü Ekim 2022
◊ Geçmemiş Geçmiş Ekim 2022
◊ Neden Terapi? Ekim 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


06:19
Top