2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İzmir Psikolog, Aliağa Psikolog, Bergama Psikolog Arayanlara Kılavuz
YAZI #3682 © Yazan Psk.Bayram ŞİMŞEK | Yayın Haziran 2017
İzmir Psikolog, Aliağa Psikolog, Bergama Psikolog Arayanlara Kılavuz

İzmir de psikolog, Bergama da psikolog ve Aliağa da psikolog arayanlar gitmek istediği kurumdan öncelikle randevu alması gerekiyor, bu tarz kurumlar randevu sistemi ile çalışır. Danışanların aldıkları randevu saatinde gelmeleri bir sonraki görüşmenin aksaması engeller.
Bir psikologa giderken iyi bir araştırma yapılması önemli nasıl ki bir ameliyat olunacağı zaman doktoru araştırıyoruz. Kendi ruh sağlığımızı korumak için de araştırma yapmamız önemlidir. Öncelikli olarak gittiğiniz kişinin psikoloji, psikolojik danışmanlık ya da psikiyatrist mezunu olduğuna dikkat edin. Yani diplomasına bakın. Kendini yaşa koçu vb. şeklinde tanıtan kişiler psikoloji geçmişleri yoktur.
Terapi alacağınız psikologun özel teknikler bilmesi sorununuzun çözümünü hızlandırır. EMDR, HİPNOZ, BİLİŞSEL DAVRANIŞÇI terapiler kişilerin yaşadığı sorunları en etkili ve hızlı bir şekilde çözen terapi yöntemleridir. Emdr sihirli bir güç gibi sizi rahatsız eden sorunları, travmaları artık sizi hiç rahatsız etmeyecek şekle getirir ve baş etme sisteminizi güçlendirir. Şuanda dünya da en etkili terapi yöntemlerinden biridir.
Terapiye gelen kişiler çoğu zaman çok sağlıklıdır. Aslında hasta olan bir kişi ile nasıl baş etmesi gerektiği öğretirilir, yani gerçek hastalar gelmez terapiye onlarla yaşamaya çalışan sağlıklı, akıllı kişiler yardım alır.

Psikolog, Terapi Seans Ücretleri Ne Kadar ve Her Seans için Ücret Ödemesi Yapmak Gerekli mi?

Psikolojik danışma ve terapi süreci hem aile ve çift terapileri için hem de bireysel terapi ücretleri İzmir psikolog, Karşıyaka psikolog ya da Bergama da psikolog araynlar için uygulanan ücret politikasında T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın taban ve tavan ücreti ile hareket edilir. Bu ücretlendirme de 2017 itibariyle 100 TL den başlayıp 250 TL ye kadar varan bir ücretlendirme yapılmaktadır. Psikolojik danışma ve aile terapisi sürecine her seansta aynı süre ayrıldığı için her seans ayrı ayrı ücretlendirilir.

Seanslar Ne Kadar Sürmektedir?

Bireysel görüşmeler yaklaşık 40-60 dakika , çift ve aile görüşmeleri yaklaşık 60-90 dakika arası sürmektedir. Bir çok danışan terapi sürecinin ne kadar süreceğini merak eder. Kaç seans süreceği danışanın yaşadığı soruna, şiddetine, sıklığına danışanın ilerleme sürecine göre değişir. Nasıl ki 2 kilo fazlası olan birisi ile 10 kilo fazlası olan bir kişinin kilosunu verme süreci ve sistemi farklı olacağı gibi seans süreci de kişiye göre değişir. Genelde bir sorunun sağlıklı çözümü için 2-3 seansta çözülebileceği gibi bazı sorunlar 8-10 seans arası sürebilir. Seansların sıklığı hafta da bir ya da 10 güne bir yapılabilmektedir. Danışanın sorunu çözüldükçe seans sıkılığı düşürülür. Psikolojik danışma sürecini danışan istediği zaman sonlandırabilir ya da ara verebilir.

Seansların süreci

Her danışanın en önemli dikkat ettiği şey gizliliktir. İnsanlar en özelini, kimseye anlatamadıklarını terapiste anlatır ve kendini rahat hissedeceği birini ararlar. Seansların en önemli yönü gizlilik esastır. Danışanın izni olmadan asla konuşalanlar isim vermeden bile paylaşımda bulunulmaz herhangi bir yerde. Yapılan ya da yapılacak paylaşımlar danışanların izni alınarak yapılır. İzin verilmediği sürece asla paylaşılmaz. Danışanlar çok özel ve çok farklı sorunlar yaşar ve bazen bu sorunu sadece kendisi yaşadığını düşünür. Aslında yaşadığınız sorunu bir çok kişi yaşıyordur yani yalnız değilsiniz. Bu yüzden terapi sürecinde asla yargılanmazsınız. Anlatılan her şey saygı ile karşılanır.

Terapi süreci bir tavsiye yeri değildir. Arkadaşlarınızla konuştuğunuz gibi bir yapı değildir. Terapi süreci kişinin kendi yaşadığı sorunun nedenini anlama farkındalık kazandırma ve içinde ki gücü bulup keşfetme sürecidir. Çünkü bir sorunun çözümü için tavsiye almak isterseniz çevrenizde size tavsiye verecek bir sürü insan bulursunuz ve ücretsiz yaparlar. Esas olan sizin ne istediğiniz ve ne yapmak istediğinizdir. Sizi gerçekten anlamak önemli olan, farkındalığınızla zaten gerçekten kendi yolunuzu bulursunuz.
Terapi sizin içinizdeki gücü bulmanıza yardımcı olur. Kendiniz keşfetmenizi sağlar. Travmalarınızdan kurtulursunuz. Daha sağlıklı ve bilinçli karar vermenize yardımcı olur
Terapi size rehberlik eder. Kılavuz olur kendi iç yolculuğunuzda.

Hangi Konularla Terapi Alınır

İnsanlar öyle sorunlar yaşıyor ki bazen kimse onu anlamayacak ya da bu sorunun çözümü yok diye düşünebilmektedir. Yaşanılan her sorunun bir çözümü ve bir tedavisi vardır. Sizi en iyi bir terapist anlar.
Evliyim çocuklarım var her şey yolunda ama komşunun oğlundan hoşlanıyorum
Dayımdan, amcamdan, babamdan tacize uğradım unutamıyorum
Eşimle birlikte olamıyorum
Orgazm olamıyorum eşimi hiç arzulamıyorum
Erken boşalıyorum
Sertleşme problemim var
Mutsuzum, çaresiz bir haldeyim
Depresyondayım
Olmayacağını bile bile onu düşünmek hem acı veriyor hem mutlu ediyor
Eşcinsel dürtülerim var ne yapacağımı bilmiyorum
Eşimi aldatmak istiyorum
Eşim beni aldattı ne yapacağım
Kendimi çok değersiz hissediyorum
Kaygılarım var kendimi kontrol edemiyorum
Panik atak tarzı kalp çarpıntım var,
Ölümden korkuyorum
Hasta olmaktan kanser olmaktan korkuyorum
Hayır diyemiyorum beni hep kullanıyorlar
Benden kolay vazgeçiyor; sevgilim arkadaşım… hep ben fedakarlık yapıyorum
Gençken tecavüze uğradım kimseye anlatamıyorum, bunu unutamıyorum
Sevgilimden, eşimden ayrıldım ne yapacağım
Çocuğumla hep çatışıyoruz hiç anlaşamıyoruz
Vb. bir çok konuda destek alabilirsiniz. Yaşadığınız her soruna bir tedavi bir çıkış var. Doğru yeri bulmak önemli. Araştırın internet gibi bir nimet var, gideceğiniz kişiyi araştırıp öyle gidin. Ruh sağlığınız her şeyden daha önemli. Psikolojik olarak güçlü iseniz her sorunu, her hastalığı yenersiniz, akıllı ve güçlü insanlar yardım alır. Bu yüzden ruh sağlığınızı doğru kişilere emanet edin.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bayram ŞİMŞEK Fotoğraf
Psk.Bayram ŞİMŞEK
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi124 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Bayram ŞİMŞEK'in Makaleleri
► Psikolog İş Ne İş Yapar? Psk.M.Enes İMERT
► Rehabilitasyonda Psikolog Psk.Zehra Ayça AYSEN
► Psikolog Kimdir? Psk.Tuğçe EYİKOÇAK
► Psikolog mu? Psikiyatrist mi? Psk.Mustafa GÖDEŞ
► Psikolog Kimdir? Psk.Gizem PEKCAN
► Psikolog Ne Yapar? Psk.Özlem DEMİRCİ
► Psikolog Problemimi Çözer mi? Psk.Ceren TATAR
► Psikolog Tavsiye ile mi Secilmelidir ? Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'İzmir Psikolog, Aliağa Psikolog, Bergama Psikolog Arayanlara Kılavuz' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okb - Emdr Terapisi ile Çözümü ÇOK OKUNUYOR Ekim 2022
► Niye Aile Terapisi Ocak 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:35
Top