2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlar En Çok Eşlerinden Şikayetçi
YAZI #2735 © Yazan Psk.Bayram ŞİMŞEK | Yayın Kasım 2015
Aile Danışmanı Bayram Şimşek, aile içi iletişim ve bireysel sorunlarla ilgili danışmanlık hizmeti sağladıkları Aliağa Psikoterapi ve Aile Danışmanlığı Derneği’ne başvuran bayanların genellikle eşleriyle ilgili sorunlar konusunda destek aldıklarını belirtti.
Aile içi iletişim problemleri, çocuklarda okula uyum sorunu ve bireysel psikolojik destek konusunda danışmanlık hizmeti veren Aliağa Psikoterapi ve Aile Danışmanlığı Derneği Başkanı Bayram Şimşek, “Düzenli davam edilen bir terapi süreciyle pek çok psikolojik sorunun aşılabiliyor” dedi.
EŞLER ARASI SORUNLAR TERAPİYLE ÇÖZÜLÜYOR
Danışmanlarımız daha çok kendi sorunlarıyla ilgili gelen yetişkinler olduğunu belirten Şimşek, “Gelenler daha çok bayanlar ama beklemediğimiz ölçüde erkek danışanlarımız da var. Haftada bize başvuran 10 danışmanımızdan, 3 ya da 4 tanesi erkek. Gelen bayanların ise çoğunluğunun eşleriyle ilgili sorunlardan ya da bireysel stres ve öfke kaynaklı sorunlar sebebiyle desteğe ihtiyaç duyduklarını gözlemliyoruz. Çocuklarıyla ilgili iletişim desteğine ihtiyaç duyanlar da oluyor. Eşler arası sorunlara da çift olarak gelen danışmanlarımız var. Bunların dışında kendi bireysel gelişimleri ve mesleki konulardaki tercihlerinde de danışmanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ
Terapilerin işe yarayıp yaramadığıyla ilgili şüphelere yönelik olarak Bayram Şimşek, “İnsanlar sorunların farkına çok geç varıyor. Eşler kopma noktasına geldiğinde, ebeveynler çocuklarını dövmeye ve yetişkinler kendine zarar vermeye başladıktan sonra danışmanların kapısını çalıyorlar. Bedenen yaşadığımız hastalıklarda erken müdahale ile nasıl avantaj sağlanıyorsa, psikolojik rahatsızlıklarda da erken farkındalık çözümün daha kolay sağlanmasına yardımcı oluyor. Süreç ilerledikçe ciddi yollar kat ediyoruz. İnsanlarda konuşunca ne olacak, ne değişecek gibi bir algıları var ama terapi süreçleri her hangi bir arkadaşınızla konuşmalarınızdan farklı ilerler. Uzman desteğiyle terapilerde kişinin her şeyden önce kendisini fark etmesi sağlanır. Kaygıların altındaki sebepler ortaya çıkarılır ve aşama aşama bu kaygılarla başa çıkma sağlanır” diye konuştu.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bayram ŞİMŞEK Fotoğraf
Psk.Bayram ŞİMŞEK
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi124 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Bayram ŞİMŞEK'in Makaleleri
► Kadınlar Orgazm Olamamaktan Şikâyetçi Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Biz Kadınlar... Psk.Füsun BUDAK
► Kadınlar Ne İster ?... Psk.Cüneyt KAYA
► Kadınlar ve İlişkiler Üzerine Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
► Kadınlar Erkeklerden Ne İster? Psk.Serhat DAMAR
► Kadınlar Neden Aldatır Psk.Doğan Demirkan ÖZDEMİR
► Kadınlar Şiddeti İstiyor mu ? Psk.Uğur DEMİRBAŞ
► Kadınlar Neden Aldatır? Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Kadınlar En Çok Eşlerinden Şikayetçi' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okb - Emdr Terapisi ile Çözümü ÇOK OKUNUYOR Ekim 2022
► Niye Aile Terapisi Ocak 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:37
Top