2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikoterapi Yardımı
YAZI #2680 © Yazan Psk.Bayram ŞİMŞEK | Yayın Ekim 2015
Bireylerin duygusal ve davranışsal sorunlarının çözümünü, ruh sağlıklarının geliştirilmesi ve korunmasını amaçlayan Aliağa Psikoterapi ve Aile Danışmanlığı Derneği kuruldu

Bireylerin duygusal ve davranışsal sorunlarının çözümünü, ruh sağlıklarının geliştirilmesi ve korunmasını amaçlayan Aliağa Psikoterapi ve Aile Danışmanlığı Derneği kuruldu. Dernek, vereceği eğitim ve seanslarla aile içerisinde yaşanan iletişimsizliklerden, travma, tik problemleri, öfke nöbetleri, motivasyon eksikliği, hedef belirleme gibi birçok psikolojik desteği Aliağalıların hizmetine sunuyor.
Bireylerin ve ailelerin yaşadıkları birçok psikolojik problemi çözme konusunda kişilere destek sağladıklarını ifade eden Aliağa Psikoterapi ve Aile Danışmanlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şimşek, “2008 yılında Ege Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık eğitimi aldım ve şuanda da Dokuz Eylül Üniversitesi Aile Danışmanlığı üzerine yüksek lisans yapıyorum. Aliağa’da gördüğüm en büyük sıkıntılardan bir tanesi ruh sağlığı konusunda uzman çalışanlarının olmaması. Bu konuda Aliağalıların destek almak için İzmir’e gitmesi ya da uzman kişilerle temasa geçememeleri nedeniyle alanında eğitimli arkadaşlarımızla beraber böyle bir dernek kurduk” dedi.
MADDE VE SİGARA BAĞIMLILIĞI
Özellikle aile içi iletişimsizlikten kaynaklanan çocuk gelişimi, madde bağımlılığı, sigara bağımlılığı, alkol bağımlılığına kadar birçok sorununun çözümü noktasında ailelere ve bireylere destek sağlamak istediklerini dile getiren Şimşek, “Bizden destek almaya gelenler genellikle, eşleriyle ilgili iletişim sorunu yaşayan kişiler. Çocuklarında davranış bozuklukları veya aşırı saldırganlıkolan aileler, tik problemi, öfke nöbetleri yaşayan bireylerde bizden destek talebinde bulunuyor. Ders çalışma, motivasyon eksikliği, özgüven eksikliği, sorumluluk kazandırma, evlilikte yaşanan sorunlar, öfke kontrolü, kişilik bozuklukları ve hedef belirleme de yardımcı olabileceğimiz konulardır” dedi.
“İLAÇ KULLANDIRMA TARAFTARI DEĞİLİZ”
“İnsanlara sorunlarının çözümünde yardımcı olurken düşünce veya davranışlarını değiştirmek için ilaç kullanma taraftarı değiliz” diyerek sözlerini sürdüren Şimşek şöyle konuştu: “Bir çocukta problemli bir davranış varsa bu problemli davranışa sebep olan bir takım çevresel faktörler vardır. Biz bu davranışları pekiştiren olguları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Kişinin yaşadığı sorunla ilgi kişiye öncelikle farkındalık kazandırıyoruz. Daha sonra da eyleme geçmesi için çalışmalar yaparak bunu hayatının geneline uygulamasını sağlıyoruz. Yetişkinlerin yaşadıkları sorunları da bir şekilde bilişsel çarpıtmaları olduğu için yine düşüncelerini değiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bizden destek almak isteyen vatandaşlarımız ile ilk olarak ön görüşmeler yapıyoruz. Bireyin sorununun bizim ilgi alanımıza girip girmediğini öğreniyoruz. Yaptığımız tespitlere göre kişiyi psikoloğa veya psikiyatra yönlendiriyoruz. Seanslarımızı ailelerle veya bireylerle hafta bir yapıyoruz. Seanslarımız genellikle 45 dakika ile 60 dakika arasında sürmektedir. Aile görüşmesi ise bu 60 dakika ile 90 dakika arasında değişmektedir.Kişilere, kullandığımız tekniklerden biri olan ev ödevleri veriyoruz. Kişiyi bir hafta boyunca sorunu üzerine düşünmeye sevk ediyoruz. Normal bir sorunu çözebilmemiz için 8 hafta ile 15 hafta arası bir zaman dilimi gerekiyor. Problem ortadan kalmaya başlayınca haftada bir, ayda bir olmak üzere seans sayılarını azaltmaya başlıyoruz. Böylelikle seansların tamamı bittiğinde kişinin bir daha uzmana ihtiyaç duymayacak şekilde günlük hayatına daha güçlü bir şekilde devam etmesini sağlıyoruz.”
“ERKEKLER PSİKOLOJİK DESTEK ALMAKTAN ÇEKİNİYOR”
Toplum içerisinde kadınların erkeklere oranla daha fazla psikolojik destek aldığını belirten Şimşek, “Erkekler toplum içerisinde genel olarak yardım alan değil yardım eden rolünde olduğu için ve değişime açık olmadıklarından psikoterapi konusunda her hangi bir talepte bulunmuyorlar. Bu nedenle yardım talep edenlerin yüzde 90’nı bayanlardan oluşmaktadır. Bayanların psikolojik olarak daha güçlü ve sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz. Psikolojik olarak kendilerini daha verimli olarak kullanabilmektedirler. Baktığımız zaman erkek intiharları kadın intiharlarına göre daha fazladır, çünkü kadınlar psikolojik destek almaktan çekinmemektedir” diye konuştu.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Bayram ŞİMŞEK Fotoğraf
Psk.Bayram ŞİMŞEK
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi124 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Bayram ŞİMŞEK'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Psikoterapi Yardımı' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okb - Emdr Terapisi ile Çözümü ÇOK OKUNUYOR Ekim 2022
► Niye Aile Terapisi Ocak 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:53
Top