2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gücümüz Şimdi ve Burdadır... (Zihin Gücü)
MAKALE #8079 © Yazan Uzm.Psk.Tuğçe PEKER | Yayın Ocak 2012 | 5,595 Okuyucu
08.12.2011
Klinik Psikolog Tuğçe Peker Darcan
Gücümüz Şimdi ve Burdadır...

Artık bilimin bile çok da inkar edemediği bir gerçek ile karşı karşıyayız. Fiziksel rahatsızlıkların hemen hepsinin zihinsel ve/ veya psikolojik nedenlere dayandığı ve kalıcı bir iyileşme için bu nedenlerin, yani düşünce kalıplarının değiştirilmesinin şart olduğu ...

Yüzlerce fiziksel rahatsızlık olduğu gibi herkesin de kendine göre bununla ilgili bir açıklaması vardır eminim. Fakat ben bugün ani bir sıkıntı ya da stres karşısında çocuk, genç, yaşlı demeden ruhumuzu aynalayan cildimizden bahsedeceğim. Özellikle yüzümüz dünyaya gösterdiğimiz şeyi temsil eder. İçsel yolculuğumuzu tamamlarken cildimize dıştan bakmanın ve yetkin bir uzmandan yardım almanın kendimizi iyi hissetmekteki payı büyüktür.

Amerikalı yazar Louise Hay , cildin bireyselliğimizi temsil ettiğini ve cilt problemlerinin bireyselliğimize ve kendimiz olmamıza izin verilmediğinde ve tehdit aldındayken ortaya çıktığını belirtmektedir. Cilt problemleri başkalarının üzerimizde güce sahip olduğunu hissetmenin ve eski, gömülmüş karışıklıkların bir dışavurumudur. Hangi psikolojik inanç kalıpları hangi cilt problemlerine yol açar? Bunları geçirmek için kendi kendime hergün defalarca, inana kadar ne söylemeliyim?

Rahatsızlık Zihinsel Kalıp İyileşme Olumlaması

Akne - Kendini kabulenmeme, kendinden hoşlanmama - Kendimi olduğum gibi kabulleniyor, seviyorum
Ciltteki Beyaz Yağ Birikintileri - Çirkinliği gizleme - Kendimi güzel ve sevilmeye değer olarak kabul ediyorum.
Ciltteki Siyah Yağ Birikintileri - Küçük öfke patlamaları - Düşüncelerimi yatıştırıyorum. Sakinim ve sükunet içindeyim.
Çıbanlar - Kişinin öfkesinin taşıp galeyana gelmesi .Uğranan haksızlıklarla ilgili zehirli öfke - Geçmişi serbest bırakıyorum.Sevgi ve mutluluğu ifade ediyorum. Barış halindeyim.
Deri Sertleşmesi - Kendini hayattan koruma, kendine iyi bakamama korkusu - Tamamen gevşiyor ve emin ellerde olduğuma inanıyorum. Hayata ve kendime güveniyorum.
Egzama - Soluk kesici kin. Zihinsel patlamalar - Uyum, barış, sevgi ve mutluluk beni kuşatıyor, güvendeyim.
İsilik - Gecikmelerden ötürü sinirlenme. Dikkat çekmek için çocuksu bir yol – Yaşam süreciyle barış halindeyim.
Kaşıntı - İnsanın kendi doğasına zıt düşen arzular duyması.Doyumsuzluk.Vicdan azabı. Kaçmak, kurtulmak isteği. – Şimdi ve burda huzur içindeyim. Tümihtiyaç ve arzularımın yerine getirleceğini bilerek benim için hayırlı olanı kabul ediyorum.
Kurdeşen – Küçük gizli korkular. Pireyi deve yapma - Hayatımın her köşesine huzur ve barış taşıyorum.
Nasırlar - Katılaşmış kavramlar ve fikirler. Katılaşmış korku - Yeni fikirleri ve yeni yolları görmek ve deneyimlemek güvenli birşeydir. Hayırlı olana açığım ve onu kabul etmeye hazırım.
Sarkık yüz hatları - Zihindeki çökertici düşünceler, öfke, içerleme - Yaşama sevincini ifade ediyor ve kendime , her günün her anının tadını çıkar iznini veriyorum. Yeniden gençleşiyorum.
Sedef Hastalığı - İncitilmekten korkma. Kendi duygularını uyuşturma. Duygularının sorumluluğunu kabullenmeyi reddetme. - Hayatın sevinçlerine karşı istekliyim. Hayatta benim için en iyi olanı hak ve kabul ediyorum.
Selülit - Biriktirilmiş öfke ve kendini cezalandırma - Başkalarını bağışlıyorum. Kendimi bağışlıyorum. Hayatı sevmek ve onun tadını çıkarmak için özgürüm.
Siğil - Nefretin küçük dışa vurumları. Çirkin olduğuna inanma. - Ben hayatın sevgi ve güzelliğinin tam ifadesiyim.
Sivilceler - Küçük öfke patlamaları - Düşüncelerimi yatıştırıyorum. Ben sakinim.
Uçuklar – Öfkeli sözcükleri kafada kurup ifade etmekten korkma –Ben yalnızca huzur verici deneyimler yaratırım. Herşey yolunda
Uyuz – Hastalıklı düşünme biçimi. Başkalarının sizin canınızı sıkmalarına sinirlendirmelerine zin verme - Ben hayatın canlı ve neşeli ifadesiyim. Ben kendi kendimin efendisiyim.
Varis - Nefret ettiğiniz bir yerde bulunmak. Hevesinizin kırılması.Taşıyabileceğinden fazla yük yüklenme. –Gerçekte ayakta duruyor ve neşey ile yaşayıp hareket ediyorum.
Vitiligo – Kendine bütünüyle herşeyin dışında hissetme. Hiçbirşeye, hiçbir gruba ait olmama duygusu – Ben hayatın tam merkezindeyim ve tamamen sevgiye bağlıyım.
Zona - Korku ve gerilim. Aşırı duyarlılık - Yaşam sürecine güveniyorum. Benim dünyamda herşey başarılı

Unutmayın tüm rahatsızlıkların temelinde affedememek vardır. O yüzden en iyisi siz bırakın gitsin, uçurun o avuçlarınızın içinde çırpınan kelebeği... Affedin ki hayatınızın geri kalanını başkalarını cezalandırıyorsunuz sanarken kendinizi cezalandırdığınızı farketmeden geçmesin...


Klinik Psikolog Tuğçe Peker Darcan
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Gücümüz Şimdi ve Burdadır... (Zihin Gücü)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Tuğçe PEKER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Tuğçe PEKER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tuğçe PEKER Fotoğraf
Uzm.Psk.Tuğçe PEKER
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi59 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Tuğçe PEKER'in Makaleleri
► Süper Gücümüz Nezaket Olsun mu? Psk.Lebriz CANPOYRAZ GERMEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Gücümüz Şimdi ve Burdadır... (Zihin Gücü)' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Emdr: Travma Dedektörü Ağustos 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:23
Top