2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Depresyon Belirtileri ve Türleri
MAKALE #6885 © Yazan Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK | Yayın Mayıs 2011 | 16,100 Okuyucu
Depresyon çok yaygın bir ruhsal bozukluk ve bireyin 16-20 oranında acı hayatları döneminde depresyon kaynaklanmaktadır. Kalıcı neşesiz ve yanıtsız kalmaktadır. Onlar genellikle gibi ve zevk ve zor onlar normal bir insan gibi günlük çalışma gün gerçekleştirmek için bulmak etkinliklere ilgi kaybetmek eğilimindedir. depresyonun önemli belirtileri ilgi kaybı, apati, motivasyon, ilgisizlik ve olumsuz duyguların eksikliği bulunmaktadır. depresyon diğer belirtileri anksiyete, uykusuzluk, konsantrasyon güçlüğü, kendinden şüphe ve özgüven eksikliği vardır. depresif bozukluğun altında yatan bir yatkınlık artışı insanları kurşun çeşitli psikolojik ve biyolojik faktörler vardır. artan sorumluluk ve stres işyeri, kayıp ya da sevdiklerinin ölümü gibi Yükler hasta savunmasız türü özellikle depresyon için yaygın nedenlerdir.

Belirli şartları düzgün yerine getirilmesi halinde Depresyon sadece teşhis edilebilir. Orada gerektiğini öğrenmek bunlardan en az 2 ve motivasyon ya da zevk, ilgi kaybı, apati vb eksikliği gibi temel belirtilerin kategoriye ait en azından 2 hafta boyunca olması gereken depresyonun göstergesi en az 4 tipik belirtileri gösterebilir.
Depresyon uygun ilaç ve psikoterapi ile tedavi edilebilir. Normal tedavi yöntemleri hem psikoterapi ve ilaç kombinasyonu içerir. Antidepresanlar depresyon hastaların ilaç tedavisinde kullanılmaktadır. Psikoterapötik tedavi olumlu duygular hastanın olumsuz düşünce kalıplarını dönüştürme içerir.
depresyon süresi gibi değişik faktörlerden dayanıyor
  1. Nasıl depresyon birçok bölüm hastaya zaten yaşadı?
  2. uzun nasıldı bu bölüm var?
  3. Ne depresyon ardışık bölüm belirtilerin görünüş arasındaki zaman aralığı süresi oldu?
belirtiler azaltılabilir sonra, taraflar sipariş nüks önlemek için antidepresan almaya devam etmeli ve bu adlandırılan bakım tedavisidir. partilerin dışında depresyonunun erken tekrarlanan belirtilerine karşı mücadelede yardımcı olmak psikoterapi teknikleri kullanılarak öğretilmelidir.

Depresyon ve ruhsal bir hastalıktır de duygudurum bozukluğu olarak adlandırılır. Hangi sürücü ve ruh eksantrik şekilde davranmasını kişi yapar hızlı değişiklik olup bir hastalıktır.

Genellikle depresyon insanlar her aşamasında çok stresli olaylar deneyim özellikle sonra ve daha fazla depresyona almak eğilimindedir aşırı üzüntü duygusu ile bağlantılıdır. Böyle stresli olaylarla Birçok kişi çok kısa vadede üzüntülerini göz ardı yeteneğine sahip bir akşam bireysel vb kişisel ya da profesyonel ilişki, ölüm sonu olabilir.

Eğer tanıdıklarınız veya arkadaşlarınızla birlikte onlarla diğer bazı olumlu konuşma yaptırarak onların hüzünlü duygular onları rahatsız etmek için deneyebilirsiniz. Her zamanki keder süreçte, insanlar zaman diliminde bir süre içinde depresyon ya da üzüntü duyguları üzerinde olsun. Ama depresif insanlarla, onlar uzun süre depresyon durumunda kalır ve depresif epizot muzdarip. Depresyon genellikle sık sık daha fazla acı duygusal boşluk çok derin bir üzüntü ile bağlantılıdır. Depresif insanların çok zor hatta ev faaliyetler onları yönetmek zordur örneğin, günlük aktiviteler için onların basit günlük yürütmek için bulabilirsiniz. Onlar kendinden şüphe ve eksikliği özgüven dolu ve zor normal bir insan gibi günlük görevleri yapmak bulabilirsiniz. Onlar çok daha erken gibi kullanılan şeyler ilgisini kaybetme başlar. Ayrıca, teşvik ve oyalama depresif kişiler için herhangi bir yardım vermez Depresyon geçiren insanların kendileri için ipuçları
Eğer depresyon muzdarip insanlar göze çarpan değişiklikler gözlemleyebiliriz. Örneğin, eğlenceyi seven ve aktif aniden yaşama yönelik hiçbir umut olmadan keder ve umutsuzluk dolu alacağı olan bir kişi için. O kolay çıkmak depresyon altında bir kişinin ikna etmek anlamına gelmiyor. onların sevgili olanlar için çaresiz ve beceriksiz hissediyorum bu yana çok sayıda kişi suçluluk ve öfke ve sıkıntı duyguları gelişir. Bazı durumlarda, onlar anksiyete, yorgunluk vb neden olurlar kendilerini depresyon içine alabilirsiniz

Ipuçları:

Aşağıdaki ipuçları, depresyon olanlara çevresindeki insanlar için yararlı öneriler sunar.
Depresyon genellikle keyif ve aynı zamanda hayatın diğer olumlu duygular ruh hali, uyku, yetenek etkileri psikolojik bir bozukluktur. Depresyon herhangi bir şekilde kişinin davranış veya karakterin kişisel zayıflık belirtisi değildir.

Birinin depresyon size yakın bulursan diğer bozukluk benzer şekilde, tıbbi yardım almalısınız. Eğer hastanın yakın bir üyesi olarak inisiyatif almalı ve onların tıbbi randevu yapacaktır. depresyon altında insanların çoğu tıbbi yardım alınması gerektiği için nedenini anlamak için bir pozisyonda değildir. Onlar depresyon nedeni sorumluluklarını yerine getirirken kendi kişisel yetmezliği nedeniyle olduğunu düşünüyoruz. Bu inanç rağmen, o hastanın partneri veya yakın bir aile üyesi tıbbi yardım için düzenlediğiniz ve olası tedavi seçenekleri konusunda bir doktor ile tartışmak gerekli ve meşrudur.
altında depresyon daha sabır gösterin. olumsuz depresyon hareket altında çok sayıda kişi de zihinsel üzgün olduğu gibi. Onlar ve cinsel ilişkiye karşı olan ilgilerini kaybederler aktif eşleri ile cinsel meşgul değil. Bu gibi durumlarda o ve onların duygusal sorunu anlamak için de onları tedavi etmek eşleri sorumluluğundadır. Onları ikna olmamalı ya da suçlu duygularını abartmak olacak herhangi bir yanlış davranış doğru onları suçluyorlar.

Aslında hayat sürmüştür yoktur ve onlar hayata konusundaki olumsuz görüşleri haklı olamaz. Onlar hayatta başarı için hiçbir olasılık yok hissediyorum. Eğer depresyon ve fiziksel hastalık ve arkalarındaki psikolojik nedenlerden duygularını anlamaya çalışmalısınız. Depresif insanların kendi sorunlarını anlatmak bilmiyorum, ve onların üzüntü nedeni hakkında sorduğumda genellikle olumsuz duygular sergiler. Bazen ezilmiş insanlar, hatta düşmanca ve karşı öfkelerini göstermek. senin arkadaş veya aile üyesi uzun süre depresyon altında ise, aynı zamanda sizin için stresli olabilir. Ayrıca hasta ve dayanma limitini bilmeli; çok fazla depresif insanlarla yer almak olmamalı. senin tanıdıklar ve arkadaşlar tanışmak ve kendinizi meşgul olumlu faaliyetlerde depresif insanların etkisinden uzak durmaya çalışın.
yardım ve destek arkadaşlar ağı geliştirmek için çalışın. suçluluk duyguları içinde kendinizi şımartın ve ayrıca aile üyelerinin etkileyecek depresyon muzdarip etmeyin. Sizin ve aile üyeleri için bir büyük sorunu.
ezilmiş insanlar için tavsiyeler sunan dikkatli olun: Asla depresif insanlara sert tavsiyelerde ve onları uzağa gitmek istiyoruz. Onlar yabancı bir çevrede olduğunda şiddetli depresyon altında Özellikle daha fazla üzüntü ve keder yaşayacaksınız. Bir depresif kişinin çok zor bir araya kendilerini koymak ve ondan kurtulmak için aile bireylerinin desteğine ihtiyacımız var.

Üzüntü ile birçok insanın ortak depresyon rağmen, sadece zihnin bir hali değildir ve daha bunun daha vardır. Depresyon bizim düşünce kalıplarını ve ruhsal denge, bizim davranış ve eylem ve aynı zamanda fiziksel koşulların etkileri bir hastalık gibidir. Üzüntü ve ilgi eksikliği sadece depresyon belirtileri vardır. depresyon altında insanların önemli özelliği sadece kendi keder değil, onların duygusal dünya kaybetti. Kendilerinin ve üzüntü nedeniyle exuberate da onlar ağlıyor onların üzüntü ifade yok edemiyoruz. Genellikle süreleri ve duygusal hisleri en olumsuz etkilenen içinde taşlaşmış ve ilgisiz görünüyor.

Bipolar bozukluğu olan hastalar ilişkiler, moody genellikle ifadesiz, eksikliği faiz ve bir major depresif epizod geçirmek. Onlar tutku ve genellikle ve sevgi onlara dahili sürücü kaybolur şeyler yapmak motivasyon eksikliği. Onlar da ayrıntılı ve konsantrasyon zor normal bir insan gibi çalışır ve gün-gün faaliyetleri yapmak kılan güven, benlik saygısı ve dikkat eksikliği. Depresif ruh hali, depresif atak sırasında günden güne değişebilir. Hastalar değişen duruma tepki vermez ve herhangi bir duygu olmadan üzüntü ve sevinç bir deneyim. aşağıda listelenmiştir depresyon belirlenmesine yardımcı en önemli belirtileri,
1. seks karşı ilgi kaybı
2. dikkat ve konsantrasyon eksikliği
3. karar verme güçlüğü
4. Intihar düşünceleri
5. Düşük özgüven ve özsaygı
6. Suçluluk ve değersizlik hissi
7. Kötümser bakış açısı ve sürekli düşünceli
8. Aşırı üzüntü ve ilgisizlik
9. Halsizlik ve ilgi eksikliği genellikle gibi şeyler doğru
10. Uykusuzluk
11. kabızlık, ishal ve göğüste sıkışma hissi gibi fiziksel rahatsızlık.

Depresyon Kategorileri

Depresyon uyuşukluk, uykusuzluk ya da bu bunalımlı almak eğilimi miras dayalı olduğu düşünülmektedir sindirim bozuklukları vb gibi duygusal ve fiziksel bozukluklar ile ilgili bir hastalıktır. Zamanının çoğunu için depresyon durumunda kalır herhangi bir kişi, tekrarlayan hastalığı daha büyük riskleri vardır.

Depresyon türlü Çeşitli:

Kış Depresyon

Kış depresyonu depresyon belirtileri uzak geçerken kış ya da sonbahar ve yaz başlarında ya da bahar aylarında sürekli görünür mevsimsel duygulanım bozukluğunun kategoriler (SAD), biridir. için depresyon dayandı Bu tip ve 5 ila 6 ay maksimum söylemek tipik göstergesi enerji eksikliği ve zihin depresif durumdur.

Unipolar depresyon

Depresyonun Bu form çok yaygındır ve yaygın. Bu hastalar sadece depresyon değil, manik epizod muzdarip beri (tek kutuplu anlamında) adını tek kutuplu verilir. Tipik belirtiler vb sevinç depresif ruh hali, eksikliği, gece yarısı nd 2 sırasında uyku, erken sabah çok vardır eksikliği enerji ve uygun uyanma, uyku

Bipolar depresyon

Bipolar depresyon hem de manik ve depresif fazlar varlığı ile tanımlanan bir hastalıktır. manik faza onlar abartılı özeleştiri ve gereğinden fazla değer becerilere sahip eğilimindedir etkilenen insanlar arasında hakim olursa. Yani, manik faza altında hastalar, herhangi bir dinlenmeden gece gündüz çalışmaya henüz herhangi bir yorgunluk deneyimi yok eğilimindedir.

distimi

distimi olarak, depresyon belirtileri unipolar depresyon göre hafiftir. Ama depresif faz genellikle ergenlik döneminde başlar ve hastanın hayatının uzun süre uzatır. Cyclothiymia yine hangi hastaların hayatlarının belirli bir süre için uzatılacaktır hafif depresif ve manik fazları deneyim bipolar depresyon hafif formudur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Depresyon Belirtileri ve Türleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ziya ÜNLÜTÜRK Fotoğraf
Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
Eskişehir
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi68 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün Yazıları
► Depresyon Türleri Psk.Ali İhsan YAKA
► Depresyon ve Belirtileri Psk.Necdet DÖNMEZ
► Depresyon ve Belirtileri Psk.Adem OCAK
► Depresyon Nedir? Belirtileri Nelerdir? Psk.Güzide TÜRKYILMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Depresyon Belirtileri ve Türleri' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Korku Temmuz 2015
► Sevilme Arzusu Mayıs 2015
◊ Beklemeyi Bilmeli İnsan! Şubat 2017
◊ Access The Bars Ocak 2015
◊ Uyku Bozuklukları Ocak 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:03
Top