2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İktidarsizlikta Kök Hücre Tedavisi
MAKALE #23146 © Yazan Op.Dr.Levent TÜRK | Yayın Mart 2024 | 188 Okuyucu
Sertleşme Probleminde Penis Kök Hücre Tedavisi


Kök hücre uygulamalaile ilgili günümüzde bir çok araştırma yapılmaktadır . Son 20 yılda üroloji ortopedi , dermatoloji gibi tıbbın birçok alanında kök hücre uygulamalarına başvurulmakta ve olumlu neticeler alınmaktadır. Ürolojide kök hücre uygulamalarına sertleşme bozukluğu, prostatit, sistit ve aşırı aktif mesane olgularında başvurulmaktadır. Özellikle çözülemeyen sertleşme sorunlarından şikayeti olan hastalarda penis kök hücre tedavisi protez ameliyatına olan ihtiyacı ortadan kaldırabilmektedir. Penis kök hücre uygulaması ile penis içindeki kan damarlarının vitalitesi artırılabilir, yeni kan damarları ortaya çıkarılabilir. . Böylece hastanın yeniden iktidara kavuşması mümkün olabilir. Ayrıca penisin boyutunda da büyüme izlenebilir. Özetle penise kök hücre uygulaması sertleşme bozukluğunda bilimsel temellere dayanan ve umut vaadeden yeni bir tedavidir.

Kök Hücre Nedir?


Kök hücreler doku ve organlarımızın yapısını oluşturur. Kemik iliğinde ve yağ dokularında bol miktarda bulunur. Vücudumuz için iyileştirici bir rolü vardır. Vücutta hasar alan, yaralanan bölgelerin büyük bir bölümü kendiliğinden, bizim haberimiz olmadan düzelir. Kök hücreler bu iyileşmede önemli bir rol oynar. Günümüzde bu kök hücreleri vücut dışına çıkarıp, bileşenlerine ayırıp vücudun birçok bölgesine uygulayabiliyoruz. Penis de kök hücrenin uygulandığı bu bölgelerden biridir.

Penis Kök Hücre Uygulaması
Vücuttaki yağ dokularından veya kemik iliğinden elde edilen kök hücreler vücut dışında santrifüj cihazıyla bileşenlerine ayrılır. Kök hücreler tek başına kalacak şekilde açığa çıkarılır ve ince bir iğne ile penise enjekte edilir. Bu işlemle penis içindeki kan damarlarının canlanması ve yeni kan damarlarının oluşması hedeflenır. Kök hücrelerin ayrıca penisteki kas ve sinir dokularına da olumlu etki yapması beklenir. Hafif ya da ileri derecede sertleşme bozukluğu olan her erkeğe uygulanabilir. Penis kök hücre tedavisi ile kalıcı sertleşme yeniden sağlanabilir.

Penis Kök Hücre Tedavisi Nasıl Uygulanır?
Ürolojide uygulanan kök hücre tedavilerinde kök hücreyi genellikle yağ dokusundan temin ederiz. İlk olarak liposuction yöntemiyle hastanın göbek çevresinden yağ dokusu alınır. Sıvı hale getirilen ve kök hücrelerine ayrılan bu yapı bir tüpe yerleştirilir. Penisin sağ ve sol tarafına enjekte edilir. İşlem muayenehanede yapılabilir.Tüm işlem ortalama 1 saat sürer.

Penise Kök Hücre Tedavisinin Sonuçları
Penise kök hücre uygulaması tek doz yapılır ve sonuçları işlemden 6 ay sonra alınır. Tedavinin sonuçlarını tam olarak göstermesi 12 ayı bulabilir. Bu konudaki en önemli çalışmalarından biri 2016’da yapılmış ve saygın tıp dergisi The Lancet’te yayınlanmıştır. Araştırmacılar prostat kanseri tedavisi görmüş ve ciddi sertleşme bozukluğu yaşayan 17 erkeği incelemiş ve bu hastalara kök hücre tedavisi uygulamıştır. Kök hücre tedavisi uygulanan hastaların 8’inde sertleşme bozukluğunun ortadan kalktığı izlenmiştir. Yani erkekler cinsel ilişkiye girebilecek düzeyde erekte olmuşlardır. Literatürde farklı çalışmalar da mevcuttur.

Penise Kök Hücre Tedavisi Ne Zaman Uygulanmalı?
Sertleşme bozukluğunun tedavisinde farklı yaklaşımlar mevcuttur. İlaçlarla anlık sertleşme elde etmek mümkün olmakla birlikte esas önemli olan ilaç kullanmadan yeniden kalıcı sertleşmeyi yakalayabilmektir. ESWT, PRP gibi tedavilerle ereksiyon problemini çözmeye çalışırız. Kök hücre de bu tedavilerle birlikte elimizdeki bir diğer seçenektir. Tüm bu uygulamalardan sonuç alınamaz ise penis protezi ameliyatına başvurmak gerekir.

Penise yapılan kök hücre cinsel gücü artırır mı?
Penis kök hücre uygulamasındaki amaç penis içindeki damarların yeniden kanlanmasını sağlamaktır. Böylece kişi yeniden ereksiyon olabilir. Daha iyi ve daha uzun süreli bir ereksiyon bu kişiler için cinsel gücün artması olarak ifade edilebilir.
Kök hücre tek seans işe yarar mı?
Penis kök hücre tedavisi tek seans yapılır. Sonuçlar tek seansta görülür. Ancak sonucu görmek için tedaviden sonra 6 ay kadar beklemek gerekir.

Penise kök hücre kaç kez yapılır?
Penis kök hücre tedavisi tek seans yapılır . Tedavi başarılı olmazsa üroloji uzmanının önerisiyle belirli bir süre sonra işlemin tekrarlanması düşünülebilir. Sertleşmeyi sağlamak için hastaya farklı bir yöntem önerilebilir.

İşlem sırasında hasta ağrı duyar mı?
Kök hücreler genellikle ince bir kanül yardımıyla hastanın göbek çevresinden alınan yağ dokularından elde edilir. Bu yağ dokularını alırken ilgili bölgeye lokal anestezi yapılır. Hasta işlem esnasında ağrı duymamaktadır .
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İktidarsizlikta Kök Hücre Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Levent TÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Levent TÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Levent TÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Levent TÜRK
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Levent TÜRK'ün Yazıları
► Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Kısırlık Kök Hücre ile Tarihe Karışacak Prof.Op.Dr. Selman LAÇİN
► Hücre, Genetik ve Kanser Hakkında Temel Kavramlar Prof.Dr.Hasan Çağlar UĞUR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'İktidarsizlikta Kök Hücre Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Hpv Yi Vücuttan Atan Ala Fototodinamik Tedavi ÇOK OKUNUYOR Şubat 2023
► Hpv Tedavisi Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:07
Top