2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kökünden Kesip Atmayın
MAKALE #16806 © Yazan Uzm.Psk.Mehmet DUMAN | Yayın Haziran 2016 | 3,351 Okuyucu
Erkekler için cinsel başarının ne kadar önemli olduğu biliniyor. "İktidarsız: Güç sahibi olmayan/olamayan" kelimesi durumun ciddiyetini açıklıyor aslında. İşin ilginç kısmı ise cinsel terapistlerin kolay ulaşılabilir olmasına rağmen cinsel problemler yaşayan insanların veya çiftlerin gurur meselesi yaparak, utanarak veya bu durumlarını nasıl açıklayacaklarını bilemedikleri için bu alanda uzmanlaşmış psikologlardan yardım almak için girişimde bulunmamaları...

Oysa tedavi veya bilgi almak için yapacakları girişimin yaratacağı sıkıntı, yaşadıkları sorunların yarattığı sürekli sıkıntıların yanında anlık ve küçük kalacaktır.

Sanılanın aksine Vajinismus, ereksiyon problemleri, cinsel isteksizlik, erken boşalma gibi sorunların tedavileri 8-12 seans gibi kısa sürelerde tedavi edilebilmektedir.

Daha önemlisi bu psikoterapi seansları sırasında hem kişi kendisini ve eşini daha iyi tanımakta hem de öğrendiği yeni beceriler sayesinde ileride tekrar aynı sorunu yaşama ihtimali de olmamaktadır.

Bunu yapan gencin yorumuna gelince...

Uyusturucu ya da alkolde akıl devreden çıkar ve yargılama, yorumlama, davranışın sonuçlarının değerlendirilmesi bozulur. Dürtü kontrolü zayıflar.

Anlık yoğun duygularla normalde yapmayacağımız davranışların ortaya çıkması ihtimali artar.

Muhendislik Öğrencisi K.O.K’ta da benzer bir durum oluşmuş olabilir.

Bu tür aşırı uç durumlarda davranışlar genelde tek deneyim ile ortaya çıkmaz.

Bir birikmişlik ve son dönemlerde arka arkaya yaşanmış olumsuz değerlendirilebilecek deneyimler olabilir.

Sonucta hepimiz benzer olaylar yaşayabiliriz ama herkes farklı tepkiler verir.

O zaman başımıza gelen olaylar değil bizim o olaya yaptığımız yorumlar bizi etkiler.

Örneğin "Eskiden böyleydi, hala böyle ve gelecekte de HEP böyle olmaya devam edecek" gibi hatalı ve zehirli düşünceler depresyonun veya olaylar karşısında pes ederek pasif duruma geçmemizin temel sebepleri arasındadır.

Yaşayacağımız bir patlama anında da bu genç arkadaşımız için "Bu organım bozuk zaten bir işe yaramıyor, işi kökünden çözeyim" ya da organı hakkında "Beni rezil ettin, şimdi ne düşünecek, herkese ne anlatacak.." vb anlık düşünceler ve öfke ile sağlıklı düşünmediği bir anda kendince organını cezalandırmış olabilir.

Sonuç olarak günümüzde psikoloji bilimi oldukca ilerledi. Terapisterimiz daha becerikli ve belli alanlarda uzmanlaşmış.

Doğru uzmana ulaşabilmek için ellerinin altında internet var.

Kimse psikoloji ye bağlı sorunlarla yaşamak veya bunlara katlanmak zorunda degil.

Kendiliğinden geçmesini beklerken çektikleri azap, tedaviye gittiklerinde ödeyecekleri bedelden daha pahalı.

Mehmet DUMAN
Psikolog - Psikoterapist
Aile Danışmanı - Cinsel Terapist


İLGİLİ HABER: Cinsel organını bıçakla kesti !
( http://www.ahaport.com/cinsel-organi...ti-651709h.htm )


ADANA'da üniversite öğrencisi 24 yaşındaki K.O.K, cinsel ilişki sırasında ereksiyon olamayınca bıçakla cinsel organını kesti.
Uyuşturucu kullandığı ileri sürülen genç pişman olunca, kök bölgesine yakın bir noktadan kopma noktasına yakın kestiği cinsel organını iğne iplikle dikmeye çalıştı. Aşırı kan kaybeden genç, çağırdığı sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede ameliyat edildi.

Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi K.O.K., iddiaya göre geçen cuma günü kız arkadaşını Gürselpaşa Mahallesi'nde lüks site içerisindeki evine davet etti. Uyuşturucu alan çift, sevişmeye başladı. K.O.K. ereksiyon olamayınca kız arkadaşı yataktan kalkıp, evi terk etti. Sinirlenen üniversiteli genç, bıçakla cinsel organını kesti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kan kaybından yarı baygın halde olan genci, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Cinsel organı kök bölgesine yakın bir noktadan büyük oranda kesilen üniversiteli genç, ameliyata alındı. Aşırı kan kaybı nedeniyle hayati tehlikesi bulunan K.O.K., yoğun bakıma alındı.

DHA
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kökünden Kesip Atmayın" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Mehmet DUMAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Mehmet DUMAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet DUMAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Mehmet DUMAN
Adana (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi128 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Mehmet DUMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kökünden Kesip Atmayın' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Şimdi Reklamlar Mart 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:04
Top