2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Saç Mezoterapisi
MAKALE #16599 © Yazan Dr.Emrah ÇİNİK | Yayın Mayıs 2016 | 2,673 Okuyucu
“Mezoterapi, deri orta katmanı (mezoderm) tedavisi anlamına gelir. İlk kez 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından uygulanmış ve 1987 yılından itibaren Fransız Tıp Akademisi literatürüne girmiştir. Günümüzde tıbbın bir çok alanında kullanıldığı gibi, estetik ve kozmetik amaçlıda kullanılmaktadır” dedi.
Mezoterapi içeriğinin kişiye özel hazırlanır, “Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) onayladığı, çoğu bitkisel ürünler olup reaksiyon riski düşük ilaçlardır. Hiyaluronik asit,antioksidan vitaminler, zayıflama ve selülit tedavisinde etkili l-carnitine,selenyum, ginko biloba, cildin sıkılaşmasında kullanılan DMHA maddesi,B5 vitamini, bakır ve çinko içerikli sıvı,jel yada krem şeklindeki kokteyllerdir. Uygulama sırasında özel ince iğneler yardımı ile cildin mezoderm tabakasına uygulama yapılır. Bu maddeler kılcal uç dolaşımına geçer ve tedavi edilmek istenilen bölgeye doğrudan etki eder. Ağrı çok az olup işlem öncesi lokal anestetik kremler kullanılır.
Mezoterapi hastanın problemine göre haftada bir defa olmak üzere,toplam 5-6 seans uygulanır. Seanslar 10 dakika sürer. Mezoterapi tedavisinin sonuçları ilk veya ikinci seanstan sonra görülür.” diye konuştu.

MEZOTERAPİ HANGİ BÖLGELERE UYGULANIR ?

“ Selülit ,bölgesel zayıflama ve vücut sıkılaştırma (lifting), Saç dökülmesini durdurma ve saç köklerini canlandırma, Yüz gençleştirme ve gerdirme (mezolifting), El sırtını gençleştirme, Boyun ve dekolte bölgesi, Deri çatlakları, leke ve yara izleri tedavisi, Selülit ve Vücut Mezoterapisi, Doğal bitki ekstrelerinin,amino asit, l-carnitin, enzim,vitamin karışımlarının micro enjeksiyon tekniği iledoğrudan selülitli ve yağlanma olan bölgeye hekim tarafından uygulanmasıdır. Cilde nüfuz eden ilaç kokteylleri rahatlıkla cilt altı yağ dokusuna inerek, yağ hücrelerini yakar, kan akımını uyarır ve kollajen yapımını arttırır. Kullanıldığı alanlarda selülite bağlı portakal kabuğu görüntüsüne neden olan fibrotik ve bağ dokusu bantları çözülerek selülit
yok edilir.Ayrıca eriyen yağ dokusu da selüliti azaltmış olur. Ayrica yeni oluşmuş pembe renkli cilt çatlakları tedavi edilmektedir.”

Saç mezoterapisinde somut sonuçlar elde edildiği için tüm dünyada birçok saç ekimi ve bakimi merkezinde yaygın olarak kullanılır, “Saç mezoterapisi kişiye özel belirlenen karışımların saçlı derinin dermis tabakasına özel yöntemlerle micro iğnelerle enjekte edilmesidir,işlem esnasında ağrı ve acı hissi yok denecek kadar azdır. Derinin orta tabakasında bulunan ve saç köklerinizi besleyen kılcal damar uçlarına ulaşan özel ilaç karışımı (aminoasit, vitamin ve mineral karışımı) süratle etkisini gösterir”

Saç mezoterapisi tedavinin amacı saç dökülmesini durdurmaktır, “Tedavi ile var olan saçların daha gür,yoğun,kalın ve sağlıklı büyümesini sağlamak,yani kalitesini arttırmak, Cilt altında uyumakta olan saç köklerini ve tüy haline gelmiş saç tellerinizi uyararak ve besleyerek canlanmasını sağlamak, Kısa süreli değişiklikler yerine uzun dönemde güçsüzleşmiş ve cansızlaşmış saçları yeniden sağlıklı bir hale dönüştürmek, Bu yöntem birçok şampuan,sprey vs.. gibi yöntemlere göre daha az zahmetlidir ve somut,kalıcı sonuçlar sunmaktadır, Sonuçlar son derece hızlı ve etkilidir.

Saç Mezoterapisi, bir yandan saç dökülmesini durdurmaya yardımcı olmakla beraber diğer yandan var olan saçın kalitesini arttırmaktadır. Belli periyodlarla saçlı deriye uygulanan saç mezoterapisi ortalama 10 seanstır.Seanslar genellikle haftada bir defa olmak üzere 10 dakika sürer.

Uygulamadan önce ve sonra dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ? Kan sulandırıcı ilaçların alınmaması morarmanın olmaması açısından önemlidir. Uygulamadan hemen sonra makyaj yapılmaması, güneş ışığına maruz kalınmaması, 1 hafta sauna, hamam ya da çok sıcak duş alınmaması önemlidir”
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Saç Mezoterapisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Emrah ÇİNİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Emrah ÇİNİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Emrah ÇİNİK Fotoğraf
Dr.Emrah ÇİNİK
İstanbul
Doktor "Tıp Doktoru"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Emrah ÇİNİK'in Makaleleri
► Saç Ekimi ve Mezoterapisi Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Saç Mezoterapisi' başlığıyla benzeşen toplam 4 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:57
Top