2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aşırı Yemenin Zararları ve Diyetisyenliğin Gerekliliği
MAKALE #15285 © Yazan Dyt.Yusuf ÖZTÜRK | Yayın Ağustos 2015 | 15,225 Okuyucu
Aşırı beslenme, bireyin bir öğünde veya genel beslenmesinde ihtiyacından fazla besin alması anlamına gelir. Sürekli aşırı yemenin insan vücuduna verdiği zararlar zamanla ortaya çıkacaktır. Eğer aşırı yemek yerseniz,kendinizi yorgun ve tembel hissedeceksiniz.

Günümüzde hız ve performansın başarıda en büyük etken olduğu düşünülürse, aşırı beslenen ve bunun sonucunda yeni kilolarla tanışacak insan için başarıdan söz etmek pek mümkün görünmüyor. Teknolojik devrimiyle birlikte zaten tembel bir toplum haline geldik. Bir de beslenmemizde aşırıya kaçarsak, bu hantallık üzerime yapışacak ve psikolojik bir yıkım da söz konusu olacaktır.

Tembellik insana sinsi ve hileli yollarla musallat olur; iş hayatı ve okul hayatındaki başarının ilk ve en büyük düşmanıdır. Tembelliğin çeşitli sebepleri vardır.

İnsanı tembelleştiren büyük faktör de; AŞIRI YEMEK tir.

Biliyorsunuz ;


Obezite; artık modern toplumların en önemli sağlık sorunlarından biri haline geldi. Aşırı beslenme ile alınan bu fazla kaloriler ve nihayetinde ulaşılan yüksek kilolar; diyabet, yüksek tansiyon gibi hastalıklara yol açabiliyor. Uzmanlar, aşırı yemek yemenin bir yeme bozukluğu olduğuna da dikkat çekiyor. Eğer sürekli aşırı yeme istediğiniz varsa; organik veya psikolojik bir rahatsızlık nedeniyle olabilir, önlemini alın.

İnsanların her işte seviyeli olması gerektiği gibi yemek noktasında da temkinli davranmaları gerekmektedir. Aşırı yemek ve içmek rahatlık ve gevşemeyi, o da uykuyu, uyku da tembelliği netice verir.

Çok yemek ve bol gıda almaktan meydana gelen rutubet ve buhar, beyni örter, fikri perdeler, zihin tutukluğu vs. gibi zararlar meydana getirir. Çok yiyen kimselerin vücutları normalden çıkar, zeka geriliği ve dikkatsiz olurlar.
İşte bu sebepten aşırı yemek, tembelliğe davetiye çıkarmış olur.

Başarılı olmak isteyen, belli bir ideal peşinde koşan insanlar bunu çok iyi tespit etmişler ve yemeğe kıymet vermemişlerdir.

Verimli bir hayat sürüp başarıdan başarıya koşmak isteyen insan, belli bir hedefe ilerlerken tembellik kavramını ezip geçmelidir. İradeyi uyanık tutarak gerçekleşebilecek bu başarı serüveninde bilinçli beslenmenin de etkisini unutmamak gerekir.

Zamanını dolu dolu geçirmeye gayret gösterenler, midesini düşman bilmeli ve aşırı yemeğe “Dur!” diyebilmelidirler.

Tedavi

Doğru ve sağlıklı yeme alışkanlığının yerleştirilmesi ile kişinin kilosu ve sorunlu yeme davranışı kontrol altına alınabilir. Ancak, aşırı yemesine yol açan psikolojik sıkıntılar üzerinde psikoterapi çalışması yapılmaz ise bir süre sonra kişinin sorunlu yeme davranışına geri döndüğü görülür. Aşırı yemeye yol açan duygusal baskıyı ortadan kaldırmak bu hastalığın tedavisinde en önemli belirleyicidir.


DİYETİSYENLİĞİN GEREKLİLİĞİ


• Kilo vermek, kilo almak vücudumuzda birçok değişikliğe neden olur.
• Hormon değerleri, kan değerleri,fiziksel görünüm, ruhsal değişim, psikolojik değişimler vb birçok değişim.

Nasıl ki, başka hastalıklarınız da doktora danışmanız gerektiği gibi, kilo ve beslenme ile ilgili problemlerinizi de konunun uzmanına (Diyetisyenlere-beslenme doktoruna- danışmalısınız.


Basit, genel geçer beslenme kurallarını hepimiz biliyoruz , herkes biliyor artık. Ancak Konu biraz daha komplike olduğu zaman, yani kilo vermek, kilo almak durumlarında mutlaka uzmana danışınız.

ÇÜNKÜ:
• Diyetisyen bizim yaşam tarzımıza, vücut yapımıza, ve sağlık durumumuza uygun zayıflama diyeti önerilerinde bulunmaktadır.
• Gerektiğinde bizim için bazı tahliller uygulayanmasını isteyeceklerdir.
• Gerektiğinde ise, bizi zayıflamak için psikolojik olarak hazırlamaktadırlar.

Diyetisyeninize sormak için, iletişim bilgilerime ulaşınız...

Mutlu ve Sağlıklı Günler diliyorum...

Dyt. Yusuf Öztürk
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aşırı Yemenin Zararları ve Diyetisyenliğin Gerekliliği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Yusuf ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Yusuf ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yusuf ÖZTÜRK Fotoğraf
Dyt.Yusuf ÖZTÜRK
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Yusuf ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► Yavaş Yemenin Yolları Dyt.Ahmet GÜRAPAYDIN
► Popüler Diyetler ve Zararları Dyt.Görkem MERCAN
► Yanlış Diyet Yapmanın Zararları Dyt.Derya ZÜNBÜLCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Aşırı Yemenin Zararları ve Diyetisyenliğin Gerekliliği' başlığıyla benzeşen toplam 77 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Yüzücülerde Beslenme Eylül 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:24
Top