2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Selülit Nasıl Yok Edilir ?
MAKALE #13666 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Kasım 2014 | 3,289 Okuyucu
AWT ile Popo Kaldırma

Akustik Dalga Terapisindeki uygulanan şok dalgaları mekanik stimülasyon ile kalça bölgesindeki kaslarda pasif jimnastik benzeri etki yaparak hem kas kondisyonuna, hem de enerji yakılmasına sağlanmasına neden olur. Buna ek olarak kaslardaki yüksek frekanslı bu uyarılar ile kasılmalar sonucu kan ve lenf damarlarında drenaj artmış olur ve vücuttaki ödem azalmış olur.
Doku içinde ilerlerken ultrason dalgaları gibi ısı oluşturmazlar ve dokuda tahribat meydana getirmezler. Doku içinde şok dalgaların mekanik gücünden kaynaklı olarak metabolik ve iyileştirici özellikleri açığa çıkar.

AWT dokuda kollajen sentezini artırır, elastin oranı yüksek kollajen sentezi üretimini artırarak cilt gerginliğini ve sıkılığını sağlar. Cilt altı bağ dokuda kısalmış, kalınlaşmış, deforme olmuş fibröz bantları biyomekanik etkiyle parçalayarak cildin girintili çıkıntılı portakal kabuğu görünümünü ortadan kaldırır. Sonuçta AWT ameliyatsız kalça şekillendirmede ve popo kaldırmada tercih edilen bir yöntemdir.

AWT ile Kol Sıkılaştırma

AWT aynı zamanda dermisin kalınlaşmasına ve yağ tümseklerinin azalmasına da yardımcı olmaktadır. Tedaviden sonra ciltte kolajen oluşumu ile kalınlaştığı gözlemlenmiştir. AWT ile bölgesel yağ fazlalıkları ve cilt gevşekliği sorunu da birlikte çözüm bulmaktadır. Cilt elastikiyetindeki artışın 3. ayda pik yaptığı bildirilmiştir. AWT selülit, çene altı, kol ve yüzdeki sarkmalarda etkili olmaktadır. Tedavi şekli 3-4 hafta süren, 40’ar dakikalık 8-10 seans sonrasında sonuca ulaşılmaktadır.

AWT tedavisi süresince hafif egzersiz yapmak, düşük yağlı bir beslenme programı uygulamak ve gerektiğinde diyetisyenden yardım almak, en önemlisi de toksik maddelerin ve atıkların vücuttan kolay uzaklaştırılması için günde ortalama 3 litre sıvı (su, yeşil çay, taze meyve suyu, soda, ayran , bitki çayı , çay gibi içecekler) tüketmek gerekmektedir.

AWT ile Göğüs Toparlama

AWT’deki şok dalgaları mekaniksel uyarılar ile kas gruplarında pasif jimnastiğe benzeyen etki göstererek hem enerji yakılmasına, hem de kas kondisyonu sağlanmasına neden olur. Kaslara uygulanan yüksek frekanslı bu stimulasyon ile kasılmalar sonucu kan ve lenf damarlarında drenajın artmasına sebep olur.

Akustik dalgalar vücuttaki enerji noktalarını ve sempatik zincirleri güçlü ve yüksek frekanslı mekanik enerji ile uyararak genel metabolizma hızını maksimum düzeye çıkarır. Vücut şekillendirme kombine bir yaklaşımdır. Kişiyi her açıdan değerlendirmek lazım, çünkü herkesin bir hikayesi var dinlemek lazım…

-Herhangi bir hastalık, sağlık problemi var mı?

-Vücudunda beğenmediği bölgeler ve estetik beklentileri

-Sağlıklı beslenme eğitimi

-Ailesel veya sonradan oluşmuş bölgesel problemler

-Bölgesel sorunlara yaklaşım

AWT ile Vücut Şekillendirme

Vücut şekillendirme için kliniğimize başvuran kişilerde kilo problemi olup olmadığı, spor yapıp yapmadığı, yeme bağımlılığının olup olmadığı, bedeninde beğenmediği değiştirmek istediği bölgeleri tespit edip önerilerde bulunuyor.

- Diyetisyen ile kilo verdirme

-Diyetisyen ile beslenme eğitimi

-AWT cihazı ile bölgesel inceltme ve bedensel küçültme

-AWT ile kol ve bacak inceltme

-AWT ile popo kaldırma

-AWT ile karın sıkılaştırma

- Lazer lipoliz veya klasik liposuction ile yağların alınması

-Sarkık karın dokusunun karın germe ile düzeltilmesi

- Sistem 4B zayıflama programı

Genel olarak vücut şekillendirmede tercih ettiğimiz yöntemler yukarıdaki gibidir. Hepsi ile ilgili ayrıntılı bilgiler websitemizde yer almaktadır
Cildi sıkılaştırır. Sonuç olarak akustik dalga terapisi ameliyatsız meme dikleştirmede; ameliyat istemeyen kişilerde tercih edilen bir yöntemdir.

Bacak Nasıl İnceltilir?

Kliniğimize başvuran kişilerde sık rastladığımız bir problem kalın bacaktır. Bu bacağın üst kısmı, baldır kısmı, veya ayak bileği kısmı da olabilir. Spor bacak bölgesini inceltmede sık tercih edilen bir yöntemdir. Diyet ile de genel kilo verimi sağlanarak bacağın incelmesi sağlanabilir. Fakat estetik cerrahi; spor ve diyete rağmen incelmeyen, bölgesel sorunlar olan kişilerde devreye girmektedir.

Bacak inceltmede kullanılan işlemler;

- Bacağa ve basene AWT uygulanması

-Bacağa ve basene lazer lipoliz

-Bacağa ve basen bölgesine liposuction

Bazen kombine yaklaşımlar gerekmektedir. AWT ile beraber diyet veya liposuction ile AWT ‘ nin kombine edilmesi gerekebilmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Selülit Nasıl Yok Edilir ?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Depresyon Nasıl Tedavi Edilir? Dr.Hira Selma KALKAN
► Astım Nasıl Teşhis Edilir? Dr.Sevin KARALAR
► Kıl Dönmesi Nasıl Tedavi Edilir? Op.Dr.Mustafa ŞENER
► Hemoroid Nedir?Nasıl Tedavi Edilir Op.Dr.Ramazan Tarık ÜNSAL
► Vajinusmus Nedir Nasıl Tedavi Edilir Dr.Mehmet Levent SOYLU
► Dış Gebelik Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Op.Dr.Bülent ATASEVER
► Guatr Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Prof.Dr.Metin ÖZATA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Selülit Nasıl Yok Edilir ?' başlığıyla benzeşen toplam 72 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:32
Top