2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gözlerinizle Nasıl Gülersiniz?
MAKALE #12943 © Yazan Psk.İlkten ÇETİN | Yayın Temmuz 2014 | 5,065 Okuyucu
Gözlerinizle nasil gülersiniz? Birçok insan yanlış bir şekilde ağızlarıyla gülmeleri gerektiğini düşünürler. Ağzınızla gülümsemek, bir tebessümün sadece son kısmı olmalıdır. Hakikaten çekici olan kimseler arada sırada ağızlarıyla gülerek, fakat daima gözleriyle gülerek her zaman dostça, neşeli bir tavır takınmasını bilirler. Eğer bir tebessüme dudaklarınız ve ağzınızla başlarsanız bu size sahte ve yüzeysel bir hal verir. Bunu aynanın önünde deneyin.ve başkalarının sizi nasıl gördüklerini öğrenin. Ondan sonra bir daha bir tebessüme dudaklarınız ve ağzınızla başlamazsınız. Bir tebessümü yüzünüzle ifade etmeden önce bunu hissetmeniz lazımdır. Ve bir tebessümü ifade edeceğiniz zaman da, önce gözlerinizle gülümsemeye başlamanız gereklidir. Bunu aynanın önünde deneyin. O zaman yepyeni çekici bir “siz”’le karşılaşacaksınız. Önce daima neşeli ve iyi niyetli bir insan tavrı takının ve bunu devam ettirin. Tebessümünüze önce içeride başlamanızın ve sonra da gözlerinizle gülmenizin esaslı psikolojik bir sebebi var. Bu durum, karşınızdakine içten davrandığınızı gösterir. Bu yazıda bir de gülümsemenin sırrını verelim; bir gülümseme insana hiçbir şeye mal olmaz. Fakat çok şey kazandırır. Vereni fakirleştirmeden alanı zengin eder.gülümseme sadece bir an sürer. Fakat anısı bazen sonsuza dek yaşar. Hiç kimse onsuz yaşayabilecek kadar zengin veya güçlü değildir. Gülümseme evde mutluluk, işte başarı yaratır. Dostluğun ve içtenliğin parolasıdır. O, yorguna dinlenme üzgüne neşe verir. Böyle olmakla birlikte, satın alınmaz, rica ve minnetle elde edilmez, ödünç alınmaz veya çalınmaz. Zorla sahip olunmaz. Çünkü kendiliğinden verilmedikçe hiç kimsenin işine yaramaz. Bazı kimseler size gülümseyemeyecek kadar yorgundurlar. Onlara siz gülümseyiniz.



Gülümsemeyenlerin güler yüz görmeye gereksinimleri herkesten çoktur. Gözlerinizle duygularınızı ve tepkilerinizi belirtiniz. Dinleyicilerle iyi bir ilişki kurabilmek için hiçbir yöntem gülümsemek kadar doğal ve etkili olamaz. Gülümsemeniz dinleyiciye yakın olmak, ona bir şeyler verebilmek arzusunda olduğunuzun en açık ifadesidir. Içten bir gülümseme düşüncelerinizle dinleyiciler arasındaki duygusal yakınlığı sağlar.



Gözlerimiz iç dünyamızın aynasıdır. Insanlara değer vermeyi simgeler. Zamanımızda insanlar kendi aralarında değer vermeyi zorlaştırmaktadır. “ben varım, tekim,anlamlayım; sen varsın ,teksin, anlamlısın ; biz karşılıklı etkileşim süreci içindeyiz” bilincinin doğmamış olmasıdır. Bu bilinç doğmayınca kişi, sen-ben anlayışı içinde korku güvensizlik duygusunun etkisi içinde zayıf görünmek istemez. Yeteneksiz görünmek istemez. Kendinden emin görünmek ister. Insanlara gözlerimizle içten gülerek yaklaştığımızda karşımızdakiler biz bilincinin bulunduğu izlenim sahibi olabilirler. Dolayısıyla bu ortamda korkuların ortadan kalktığı, insanların ne ise o olmaktan çekinmeyip, bu zemin üzerinde gelişmeye başlarlar. Ailede, iş yerinde,toplumda birbirlerine böylesine gerçek olan insanlar ahenkli bir ailenin,kalitenin ve çalışmanın yüksek değerler taşıdığı toplumun yapı taşlarını oluştururlar.insana değer verilmeyen yerde olumsuzluk, değersizlik oluşur. Onun için insan ilişkilerinde iki seçeneğimiz var; ya değer vereceğiz ya da değersiz kılacağız. Insana değer vermek, soyut, bilişsel bir olay olarak kalamaz.düşünceler ve tutumlar davranışın temelini oluşturur. Bu düşünce ve tutumların davranışa dönüşmesi için içten gelen gülümseme ile inanca gerek vardır.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Gözlerinizle Nasıl Gülersiniz?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İlkten ÇETİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İlkten ÇETİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İlkten ÇETİN Fotoğraf
Psk.İlkten ÇETİN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi259 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İlkten ÇETİN'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Gözlerinizle Nasıl Gülersiniz?' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kendine Sevgili Misin? Şubat 2022
► Bilişsel Çarpıtmalar (Düşünce Hataları) ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:19
Top