2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocugunuza Mutlaka Zeka Testi Yaptırın!
MAKALE #12095 © Yazan Psk.Süheyla ESEN | Yayın Ocak 2014 | 3,571 Okuyucu
WISC-R,Wechsler tarafından geliştirilen, çocuklar için kullanılan zeka ölçeğidir. Zeka ölçümlerinde ve araştırmalarda en sık kullanılan araçlardan biridir.6-16 yaş aralığındaki çocuklara uygulanır. Sözel ve performans olmak üzere iki ana bölüme ayrılır, her bir bölüm,farklı yetenek alanlarına ait 6 alt testi kapsar. Geniş kapsamlı ve dünyaca kabul gören, geçerlik ve güvenilirliği çok yüksek olan bir testtir.
WISC – R zeka testi sonuçlarıyla çocuğunuzun zihinsel gelişimi hakkında fikir sahibi olarak daha etkili önlemler alabilir ve olası sorunlar konusunda erken önlem alma şansına sahip olabilirsiniz.

WISC-R neleri ölçer?

A) Sözel Bölüm

1.Genel Bilgi;
Çocuğun doğal çevre, okul çevresi ve kültürel ortamından ne kadar bilgi aldığıyla ilgili ve bilgi düzeyini gösteren bir alt testtir.
2.Benzerlikler;
Çocuğun iki şey arasında benzerlik kurarken soyutlama ve genelleme yapıp yapamadığını, ayrıca bunu doğru ifade edip edemediğini gösteren bir alt testtir.
3.Aritmetik;
Dikkati bir probleme yönlendirebilme ve öğrenme yeteneğini gösteren, zaman sınırlaması olan bir alt testtir.
4.Sözcük Dağarcığı;
Çocuğun bildiği sözcük sayısını ve ifade becerisini gösteren bir alt testtir.
5.Yargılama;
Muhakeme, akıl yürütme, duygusal ve mantıksal olgunluk düzeyini gösteren bir alt testtir.
6.Sayı Dizisi;
Çocuğun işitsel uyaranları anımsama gücünü gösteren bir alt testtir.
B) Performans
1.Resim Tamamlama;
Dikkati görsel uyaranlara yoğunlaştırabilmeyle ilgili bir alt testtir. Çocuktan resimde eksik olan detayları ayırt etmesi istenir.
2.Resim Düzenleme;
Olaylar dizisini algılama, neden- sonuç ilişkisi kurabilme, muhakeme gücüyle ilgili bir alt testtir.
3.Küplerle Desen;
Görsel – hareketsel – mekansal koordinasyonla, parçalar arası ilişkide bütüne giderken ön tahmin yeteneğiyle ilgili bir alt testtir.
4.Parça Birleştirme;
Görsel- hareketsel koordinasyonla, parça –bütün ilişkisini kavramayla ilgilidir.
5.Şifre;
Çalışma hızı, görsel hareketsel koordinasyon, sıraya koyma, psikomotor hız, görsel uyaranları anımsama ve konsantrasyon yeteneği ile ilgili bir alt testtir.
6.Labirentler;
El-göz koordinasyonu, figür- zemin algısıyla ilgili bir alt testtir. *Sayılar ve labirentler alt testleri yardımcı ek testlerdir.

Çocuğunuza Neden WISC-R Uygulatmalısınız?
-Çocuklarda algılama güçlüğü, okula uyum güçlükleri, iletişim güçlükleri, sınav kaygısı, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi birçok problemin erkenden tespit edilebilmesi için,
-Okulda verilen eğitimden daha fazla yararlanabilmesi için,
-Öğretmenlerinin onun öğrenme stili hakkında bilgi sahibi olması ve bu bilgiler doğrultusunda çocuğunuzun daha iyi eğitim almasını sağlaması için,
-Çocuğunuzun öğrenme süreçleri (dikkat, konsantrasyon, öğrenme becerisi vb.) hakkında bilgi sahibi olup onun eğitim sisteminden daha fazla faydalanması için,
-Çocuğunuzun yaşıtlarına göre olan eğitsel durumunu görmek için,
-Çocuğunuzun sizler gibi sadece işitsel (öğretmenin anlatmasıyla) yönden eğitilmemesi ve tüm duyularını harekete geçirerek öğrenmesi için,
çocuğunuza WISC-R testi uygulatmanız yararlı olacaktır.

Not:Çocuklarınızla burada okudugunuz bilgileri paylaşmayınız.En ufak bilgi sahibi olmaları, bu testlerden gerçek sonuç alınmasını engelleyebilir. Ayrıca ebeveynlerin çocuklarına yaptırdıkları zeka testi sonuçları ile ilgili aşırı endişelenmelerine ve bunu çocuklarına yansıtmalarına hiç gerek yoktur,çünkü çocuğunuzun bu alanlarda aldıgı sonuclar sizin ve öğretmenlerinin yardımıyla değiştirilebilecek sonuçlardır.

alıntı:
http://www.internethaber.com/cocuklara-bu-testi-mutlaka-yaptirin-577287h.htm
http://www.egitimkocu.com/?id=27
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Çocugunuza Mutlaka Zeka Testi Yaptırın!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Süheyla ESEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Süheyla ESEN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Süheyla ESEN'in Makaleleri
► Wısc-4 Zeka Testi Psk.Elif Can ÖZTÜRK
► Wısc-R Zeka Testi Psk.Benan ŞAHİNBAŞ
► Wisc-R Zeka Testi Psk.Büşra SEZİKLİ
► Wısc-R Zeka Testi Psk.Seval HACIM KILIÇ
► Zeka Testi Olarak Wısc-Iv'mü Wısc-R mı? Psk.Yaprak Betül BİNİCİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Çocugunuza Mutlaka Zeka Testi Yaptırın!' başlığıyla benzeşen toplam 40 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bireyin Kendini Tanıması Ağustos 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:03
Top