2007'den Bugüne 92,325 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Ameliyat Öncesi Hazırlıklar
MAKALE #10996 © Yazan Op.Dr.Murat TEZCAN | Yayın Mayıs 2013 | 4,441 Okuyucu
Estetik bir ameliyatta, doktor ve hasta karşi iki cephede değil aynı safta yer alır. Bu nedenle hastanın doktoruna güvenmesi ve aklındaki bütün soru işaretlerinden arınmış olarak ameliyata girmesi çok önemlidir. Ameliyat konusunda tedirginlikleri olan bir hasta, doktor için de bir stres kaynağıdır. Bu nedenle ameliyat öncesi dönemde hasta doktoru ile birkaç kez görüşmeli her konuda aydınlanmalı olası riskler ve muhtemel ameliyat sonucu konusunda bilgi almalıdır. Bu esnada heyecan nedeniyle doktor tarafından verilen bilgilerin unutulabileceği düşünülerek, notlar alınabilir veya hasta, görüşme sırasında eşi, aile bireylerinden biri veya bir arkadaşını yanında bulundurabilir.

Görüşme sırasında doktorunuzu geçirdiğiniz ameliyatlar, hastalıklar, ve kullandığınız ilaçlar konusunda bilgilendirmeniz hayati önem taşır.


Sigara ve alkol kullanımı estetik ameliyatlarda olumsuz etkenlerdir. Bu nedenle ameliyattan 2 hafta önce sigara ve alkolün kesilmesi ya da makul bir seviyeye indirilmesini doktorunuzla görüşmelisiniz. Sigara kullanımının durdurulması veya aza indirgenmesi ameliyat sonrasındaki 2 haftalık iyileşme döneminde de devam etmelidir.


Aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçlar ameliyatta aşırı kanamaya ve ameliyat sonrasında ameliyat sahasında kan birikimine yolaçabilir, bu nedenle başta Aspirin olmak üzere tüm kan sulandırıcı ilaçlar, E vitamini, Ginko Biloba, Omega 3, Coenzim Q10 içeren haplar, ameliyattan 2 hafta önce bırakılmalıdır. Kan sulandırıcı özelliği olan kirazın tüketimi de sınırlandırılmalıdır.


Bayanların adet dönemi özellikle meme ameliyatlarında olumsuzluklar yaratabilmektedir. Bu nedenle ameliyat randevunuzu ayarlarken bu konuyu da göz önünde bulundurmalısınız.


Ameliyattan bir gün önce veya şartlar gerektirdiği takdirde ameliyat sabahı hastanede bazı tahliller yapılacak ve size narkoz verecek anestezi uzmanı tarafından muayene edileceksiniz.


Ameliyat saatinden 6-8 saat kadar önce aç-susuz olmanız gerekmektedir. Narkozdan ayılırken bulantı ve kusmanız olursa midenizin boş olması olası bazı sıkıntıları bertaraf etmek için gereklidir. Genellikle ameliyattan sonra 6 saat kadar daha aç kalmanız gerekecek ancak bu süre boyunca vücudunuzun sıvı ve enerji gereksinimi serumlar yardımıyla sağlanacaktır..

Ameliyat sabahı banyo yapmanız tavsiye edilir, bu hem antisepsi hem de ameliyat sonrası dönemde kendi rahatlığınız için gereklidir. Hastaneye giderken vücudunuzda krem, nemlendirici, tırnaklarınızda oje olmamasına dikkkat etmelisiniz. Ayrıca ameliyata giderken takı, mücevher, saat, toka ve benzerlerinin çıkarılmış olmasına özen gösteriniz.

Ameliyatta sonra hareketlerinizi bir miktar kısıtlanabileceğini düşünerek hastaneye gelirken giyip çıkarması kolay olacak (eşofman tarzı) kıyafetler tercih etmeniz önerilir.


Ameliyata alınmadan önce cerrahınız ile bir kez daha görüşeceksiniz. Bu görüşmede ameliyat bölgenizin fotoğrafları çekilecek, ameliyata yardımcı olması amacıyla ameliyat bölgesinde bazı çizimler yapılacak, ameliyatınıza ait ''onam ve bilgilendirme formunu'' imzalamanız istenecektir.


Bu aşamada doktorunuzla son bir kez ameliyat konusunda konuşabilir, cevap alamadığınız konular varsa sorabilirsiniz. Hatta planlanan ameliyat sonucunu bir kez daha doktorunuzla gözden geçirebilirsiniz.

Anestezi doktorunun talimatıyla yapılacak bir iğne sayesinde ameliyata heyecansız gitmeniz sağlanacaktır.
Ameliyat sonrası dönemde doktorunuzun talimatlarına uymanız ameliyatın başarısına katkıda bulunacaktır.
Op Dr Murat Tezcan
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Ameliyat Öncesi Hazırlıklar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Murat TEZCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Murat TEZCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat TEZCAN Fotoğraf
Op.Dr.Murat TEZCAN
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Murat TEZCAN'ın Yazıları
► Estetik Cerrahi Ameliyat Fiyatları Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
► Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Estetik Ameliyat Öncesi Hazırlıklar' başlığıyla benzeşen toplam 36 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Eylül 2015
► Botoks Mayıs 2013
► Doğal Estetik Mayıs 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:43
Top