2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Şarlatanlar
MAKALE #10358 © Yazan Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ | Yayın Şubat 2013 | 6,619 Okuyucu
ŞARLATANLAR

Şarlatan kelimesi, Latince Ciarlare, İtalyanca Ciarlatano : abartmalı şekilde söylemek , boşboğazlık , çoçoronluk etmek , karşısındakini bastıracak şekilde yüksek sesle konuşmak demektir. Şarlatan kelimesi Latince Ciarlare kelimesinden türemedir.
18. yüzyılda yaşamış Fransız Bilim Adamı Chevalier de JOUCOURT, Şarlatanlar için ’’ Eğitim görmemiş, prensip sahibi olmayan, hiç bir Üniversiteden Diploma almamış, güya edindikleri sırları her yere ve her şeye uygulayarak Tıp – Tababet ile uğraşan insanlardır ” diye tanımlamıştır. LAROUSSE Sözlüğü ise Şarlatan için ” Şarlatan halkın güvenini işleten bir yalancıdır, şarlatan meydanlarda hile ve aldatma ile iddialar ve abartmalı sözlerle, amprik ilaçlar, droglar, otlar satan , büyü yapıp , muska yazan insanlardır ” der. Şarlatanlığın tarihçesine bakacak olursak bunu en iyi yazan kanımca Voltaire’ dir. Voltaire şöyle der. ” İlk düzenbaz ilk budalaya rastladığı andan itibaren Şarlatanlık doğmuştur. ”

Şarlatanlık kısaca YALANCILIK ve DOLANDIRICILIKTIR. Şaralatanlar halkı çeşitli şekillerde uzun yıllardır kandırmışlar ve büyük paralar, ün,şan, şöhret kazanmışlardır . Bunlardan ilk aklımıza gelen Romanyalı Anna ASLAN dır. Anna ASLAN insanları gençleştirdiğini iddia ederek tüm dünyayı aldatmıştır. İnsanlara mucize diye sattığı GEROVİTAL adlı sahte ilaçtır.Belki de ilaç bile değildir. Fakat her nedense dünyada bu ilacı satın alıp kullanan hiç bir insan malesef GENÇ KALAMAMIŞ ayrıca kendisi de kullandığı halde yaşlı, buruşuk, bunamış Geriatric bir hasta olarak ölmüştür. .

Yine 1855 yılında Amerika Birleşik devletlerinde BRİNKLEY adlı bir Şarlatanın 3 haftalık tekelerin üreme bezlerinden elde ettiği ve erkeklik yeteneğini arttırdığını iddia ederek ki ünü Atlantiği aşmış ve bu ilacını tüm dünyaya satmıştı ve malesef sonuç yine hüsrandı.
Yaşam Koçu nedir ? Bence bir Şarlatandır. Çünkü hiç bir eğitimi, hakkı ve yetkisi olmadığı halde insanları kandırıp onların üzerinden gerçek olmayan yöntemlerle onları iyileştirdiğini sanan Koçlardır ( koyun Cinsinin : latincesi Ovis aries, erkeğine Koç denilmektedir ve çok güzel Külbastısı olur ne hikmetse kendilerine Yaşam Koçu adını vermişler. Bu Yaşam Koçlarından bayan olan da çok sayıda var. Bari kendilerine Yaşam Koyunu desinler.Çünkü Koç kelimesi erkek bireyi ifade ediyor oysa koyun cinsinin dişisine Koyun denir.

Medyumlar : Bunlarda Şarlatanın bir çeşididir. Geleceği ALLAH’ tan başka kimsenin bilemeyeceği 3 Kutsal Kitapta ki bunları ben yazmadım (Tevrat, İncil ve Kuran ) apaçık yazmaktadır. Peki bu Medyumlar geleceği nasıl biliyorlar ? ve bunlara inanıp milyonlarca para döken zavallı insanlarımıza ve dünyada ki diğer insanlara da gerçekten sadece acımak gerekir.

Astrologlar var. Çok ünlü ve sadece bir ay sonraya randevu ile çalışan Astrologlar var ve bir görüşmesi binlerce liradan başlayanları var. Astronomi : Uzay bilimi var ve tespit edilmiş gerçek bir bilim ki olmasa uzaya çıkamaz, ay’a ayak basamazdık . Fakat Astroloji, yani Yıldız Bilimi ( Fal Bilimi ) diye bir şey yok . İnanmayın, sizleri kandırıyorlar. Yok Akrep burcuymuş, yok Aslan burcuymuş yok Yükseleni Başak burcuymuş, yay burcuymuş. Allah Aşkına söyleyin doğacağınızın günü belirlemek sizin elinizde olan bir şey mi ? Bunlar hepsi yalan ve malesef adı da Şaralatanlık.
Manevi Şifacılar, inançlı insanları kandırıp onların inandıkları şey üzerinden o hastalara şifa verdiklerini söyleyen yalancılardır.Sakın inanmayın, size sadece umut satarlar. Bunların amacı sadece ve sadece para kazanmaktır. Yaptıkları şey bir çeşit çağdaş dolandırıcılıktır.

Akciğer kanserinde (Akciğer ca. - ca: carsinoma : kötü huylu tümör, kanser ) yada diğer kötü huylu kanser türlerinde manevi şifaverici Allah aşkına ne yapabilir maksimum yaşam süresi 10 ay …. Lütfen aldatılmayın .

Biyoenerji verenler,, böyle bir şey de yok sakın inanmayın. Enerji içecekleri bile veremiyor verseydi 100 metreyi sanırım 6 saniye de koşar Dünya Rekorunu kırarlardı. . Biyoenerji Uzmanı olduğunu söyleyen bir insan, parapleji yi (Felç) nasıl tedavi edebilir ki ?

Gözlerimle gördüm. Boyundan aşağısı omurilik felçli hastasını Biyoenerji Uzmanına götürenler var. Allah aşkına söyleyin ya ben yanlış biliyorum Medulla spinalis : Omurilik’ te Schwann kılıfı yoktur ve rejenerasyonu (kendini yenileyebilmesi) mümkün değildir.( Bu bilgiyi bütün Tıp kitaplarında bulabilirsiniz ve gerçekten de doğrudur.)

Eğer böyle bir şey gerçek olsaydı At’dan düşüp boyundan aşağısı felç olan sonrada ölen Amerikalı Aktör Christopher REEVE, Biyoenerji Uzmanı olduğunu söyleyen insanlara kendisini iyileştirtmezmiydi ? Christopher REEVE’nin çok da parası vardı.

Falcılar, Cinciler, Üfürükçü Hocalar, Papazlar da başlamışlar ( Normal görevini yapan Din adamlarına asla bir kötü sözüm yok, olamaz da) bu tür işlere onlar da dahil bunlar hepsi sahtekar aman dikkatli olun özellikle bayanlara göbeğine üfleyip cennete gönderdiği iddia edenleri de varmış sakın inanmayın . Günümüzde Şarlatanlık diz boyu, ot, çöp satan, kalbin damarlarını ruhsatı bile olmayan ne idüğü belirsiz ilaç diye TV lerde satan umut tüccarlarına sakın inanıp paranızı kaptırmayın.

Siz yinede sadece Hekimlere inanın ve güvenin. Diplomasız ve yetkisiz kişilerden uzak durun . İnsan Hayatı bu bir kere bozuldu mu tekrar düzen tutmaz tutsa da eskisi gibi olmaz.

Yaşam Koçu - Yaşam Koyunu - Medyum - Astrolog - Manevi Şifavericiler - Biyoenerji Uzmanları - Büyücüler - Cin Çıkartanlar - Üfürükçüler - Ot, çöp satanlar, Kalbin ve Beynin tıkalı tüm damarlarını açtığını iddia edip Trilyoner olanlar, Felçli insanların sinirlerini düzeltip tekrar ayağa kaldırdığını söyleyen Madrabazlar . Bunların tamamı Şarlatan benden söylemesi.İster inanın ister inanmayın.

Sağlıcakla kalın … Siz yinede Hekimden şaşmayın.

Sağlıklı günler dileği ile....

Uzman Dr.Ali AYYILDIZ

Veteriner Hekim – İnsan Anatomisi Uzmanı Dr.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Şarlatanlar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ali AYYILDIZ Fotoğraf
Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ
Antalya
Veteriner Hekim
İnsan Anatomisi Uzmanı Dr.
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Doç.Dr.Ali AYYILDIZ'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Şarlatanlar' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Antiviral İlaçlar Nisan 2020
◊ Latince Atasözleri ÇOK OKUNUYOR Aralık 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:29
Top